пʼятниця, липня 22

Мариновані помідори. Три простих рецепти консервації.



У цьому пості 3 рецепти маринованих помідорів:
  1. Гострі зелені помідори - прекрасна закуска і №1 на столі у всіх чоловіків.
  2. Помідори мариновані половинками - солодкі та ніжні.
  3. Звичайні мариновані помідори.

Гострі зелені помідори. Ну дуже смачні :)


Надрізати зелені помідори зі сторони плодоніжки на 4 частини, не дорізаючи до кінця. У розрізи покласти шматочки часнику та гострого червоного перцю чілі.




На дно банки покласти суцвіття кропу та зелень петрушки, зверху акуратно викласти помідори. Залити маринадом та стерилізувати 10хв від початку кипіння, закрити металевими кришками. Банки перевернути догори дном та вкрити покривалом, залишити до повного охолодження.

Для маринаду на 3 літрових банки з помідорами:
  • 1,6 літри води
  • 100 мл оцту
  • 150 г цукру
  • 1,5 ст.л. солі без гірки
Маринад довести до кипіння, трохи охолодити, а вже потім залити ним помідори.


Помідори мариновані половинками


Приготувати 10 літрових банок. На дно кожної покласти суцвіття кропу, перець чорний та духм'яний горошком, зубчики часнику, кілька кружалець звичайної білої цибулі, 2 ст.л. олії. 

Зверху викласти порізані на половинки помідори. Залити маринадом і стерилізувати 20 хв від моменту кипіння, закрити металевими кришками. Банки перевернути догори дном та вкрити покривалом, залишити до повного охолодження.

Для маринаду на 10 літрових банок з помідорами:
  • 3,5 літри води
  • 400 мл оцту
  • 400 г цукру
  • 3 ст.л. солі кам'яної
Маринад довести до кипіння, охолодити, а вже потім залити ним помідори.


Мариновані помідори

На дно банки покласти суцвіття кропу, гілочки петрушки, перець чорний та духм'яний горошком, зубчики часнику, шматочки гострого перцю чілі. Зверху викласти помідори.

Залити маринадом і стерилізувати 7 хв. від моменту кипіння. Закрити металевими кришками. Банки перевернути догори дном та вкрити покривалом, залишити до повного охолодження.

Для маринаду:
  • 3 літри води
  • 120 г солі
  • 160 г цукру
  • 160 мл оцту
Маринад довести до кипіння, трохи охолодити, а вже потім залити ним помідори.


10 коментарів:

  1. Вибачте, а плодоніжки вирізати?

    ВідповістиВидалити
  2. Ні, не треба вирізати плодоніжки.

    ВідповістиВидалити
  3. Скажіть, будь-ласка, а скільки помідорів брати на 10 банок (половинками)? Дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. чесно кажучи, я ніколи не важила. але виходячи з опублікованого фото можу порахувати, що якщо на 3 літрових банки йде приблизно 2кг помідорів, то на 10 банок - 6,5 кг помідорів.
      розраховуйте на 6-7 кг. я наприклад викладаю половинки щільно, хтось інший менш щільніше.

      Видалити
  4. Вчора відкрили банку маринованих помідорів-половинок зроблених по Вашому рецепту. Смакота! Але мене цікавить чи обов'язково давати 2 ст.л. олії? Можна ж без неї, правда?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я не пробувала робити без олії, завжди її додаю при маринуванні половинок.

      Видалити
  5. Скажіть, будь-ласка, а на скільки банок розрахований маринад у рецепті маринування помідорів (цілих)?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. приблизно 8 літрових банок (залежить від того наскільки щільно ви викладаєте помідори в банки)

      Видалити
  6. а стерелізувати 20 хв. половинками це не забагато

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ви знаєте, половинки помідорів досить м'які виходять, але не розлазяться, мені так дуже подобається, тому я стерилізую рівно 20хв.

      Видалити