четвер, грудня 20

Яблучний торт без випікання.



Моя коліжанка Оксана готувала дуже смачний яблучний торт, який не треба пекти. Просто готуєш крем з яблук та сметани і перекладаєш печиво Марія цим кремом.
Я його теж робила, всім дуже сподобався. Тому рецепт обов'язково тут в блозі викладаю:



Отже, нам знадобиться:
  • 300г печива Марія
  • 1 пачка сметани 20% (450-500г)
  • 0,5 скл. цукру
  • 1 пачка ванільного цукру
  • 1 кг яблук
  • кориця, лимонна цедра за смаком
Яблука почистити і натерти на слайдері, щоб вийшли такі тонкі плястерка, або на найгрубшій терці.

Сметану вилити в каструлю, додати цукор, ванільний цукор, цедру лимона, перемішати і довести до кипіння. Як закипить, одразу всипати яблука і тушкувати 10-15 хв до готовності яблук, не забувати помішувати. Відставити, додати корицю, перемішати, охолодити.

У форму викладати шар печива Марія, шар яблучного крему (останній шар має бути крем).
Прикрасити за бажанням. Поставити в холодне місце на 8 годин. 



7 коментарів:

  1. виглядає тортик апетитно і рецепт простий. мушу спробувати!

    ВідповістиВидалити
  2. А не знаєте чи варто пробувати з печивом Савоярді? Нам його багато подарували, а крім тірамісу не знаю що ще з нього готувати. Так саме мені не смакує. Наперед дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. З печивом Савоярді буде просто бомбезно!!! Спробуйте, не пожалкуєте, бо воно однозначно смачніше за печиво Марія.
      Савоярді достатньо грубі, тому шар яблучного крему має бути теж грубий.

      Видалити
    2. о, дуже Вам дякую!
      дуже подобається ваш блог! Ви надзвичайні :)

      Видалити
    3. Дякую. Готуйте на здоров'я :)

      Видалити
  3. дуже смачно виходить,дякую за рецепт)))

    ВідповістиВидалити