суботу, жовтня 20

Яблука в листковому тісті


Осінь. Яблучна пора. Раджу приготувати яблука у листковому тісті. Це дуже просто і дуже швидко. Найголовніше в даному випадку мати якісне листкове тісто.



На 12 штук:

  • 0,5 кг листкового тіста
  • 6 великих яблук
  • густий мед
  • родзинки
Тісто розкачуємо і нарізаємо 12 квадратів розміром приблизно 10см*10см.  Чистимо яблука, розрізаємо навпіл, виймаємо насіння. Кладемо половинку яблука на тісто, зрізом догори. В ямку, де було насіння, кладемо чайну ложечку густого меду і родзинки. Загортаємо кутики  тіста догори, як на фото.

Печемо у попередньо розігрітій до 200 гр. духовці протягом 18-20 хв. в режимі "обдув". Якщо в духовці немає такого режиму, час випічки може трохи збільшитися.

З листкового тіста можна ще зробити круасани з шоколадом. До ранкової кави якраз те, що треба!


2 коментарі:

  1. Дуже дякую за рецепт! Смакота. Я ще додавала горіхи в деякі тістечка крім родзинок - теж класно.

    ВідповістиВидалити
  2. На здоров'я! Це один з моїх улюблених рецептів: дуже швидко, просто і всім подобається :)

    ВідповістиВидалити