У нашій родині найчастіше готують голубці з рисом і м'ясом, трохи рідше - з тертої картоплі, а ще рідше - з гречки. Сьогодні я готувала голубці з кукурудзяною крупою і рисом.
Той, хто захоче повторити, нехай візьме:
- головку капусти
- 1 скл. рису
- 1 скл.кукурудзяної крупи крупного помолу
- 2 цибулини
- сіль, перець, олія
З капусти вирізати качан, покласти в окріп і поступово знімати пропарені листочки; зрізати з них потовщені прожилки і викласти їх на дно каструлі.
Відварити рис і кукурудзяну крупу майже до готовності. Підтушкувати цибулю на олії і змішати з рисом та кукурудзяною кашею, посолити, поперчити.
Сформувати голубці, щільно вкласти їх у каструлю, присолюючи кожен шар. Залити окропом до 1/3 висоти каструлі і поставити варитися на маленький вогонь на 1 год. Також можна довести голубці до кипіння на вогні, а потім поставити у розігріту духовку і запікати 2 год.
Такі голубці добре смакують зі сметаною або грибною підливою.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар