неділя, березня 13

Голубці з кукурудзяної крупи

Оце ж бо закінчився перший тиждень посту, а я ще жодної тематичної страви не написала. Сьогодні неділя і я виправляюся :)

У нашій родині найчастіше готують голубці з рисом і м'ясом, трохи рідше - з тертої картоплі, а ще рідше - з гречки. Сьогодні я готувала голубці з кукурудзяною крупою і рисом.


Той, хто захоче повторити, нехай візьме:

  • головку капусти
  • 1 скл. рису
  • 1 скл.кукурудзяної крупи крупного помолу
  • 2 цибулини
  • сіль, перець, олія
З капусти вирізати качан, покласти в окріп і поступово знімати пропарені листочки; зрізати з них потовщені прожилки і викласти їх на дно каструлі.
Відварити рис і кукурудзяну крупу майже до готовності. Підтушкувати цибулю на олії  і змішати з рисом та кукурудзяною кашею, посолити, поперчити.
Сформувати голубці, щільно вкласти їх у каструлю, присолюючи кожен шар. Залити окропом до 1/3 висоти каструлі і поставити варитися на маленький вогонь на 1 год. Також можна довести голубці до кипіння на вогні, а потім поставити у розігріту духовку і запікати 2 год.
Такі голубці добре смакують зі сметаною або грибною підливою.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар