середу, червня 17

Легкий борщик з молодих бурячків


Коли з'являються молоді бурячки, я люблю варити такий легкий борщик без капусти і без томату.

  • 400 г реберець на борщ
  • 1 цибулина
  • молоді бурячки з гичкою 
  • молода картопля
  • 1 ст. л. оцту або сік половинки лимона
  • жирна сметана, найкраще домашня, куплена на базарі
  • зелень кропу
Реберця заливаю холодною водою, доводжу до кипіння, знімаю піну, що утворилася, додаю дрібно нарізану цибулину (можна також додати корінь петрушки та селери), солю і варю трохи більше години на невеликому вогні. Картоплю нарізую кубиками, молоді бурячки нарізую кружальцями, їх стебла дрібно ріжу та кладу в каструлю. Варю 10-12 хв, потім кладу в каструлю небагато нарізаного листя молодих буряків, оцет або лимонний сік, варю ще 3 хв.
Вимикаю вогонь, додаю в каструлю багато дрібно нарізаної зелені кропу та петрушки. Сметану додаю вже в тарілку (хоча жирну домашню сметану можна додати разом з оцтом, якщо ви так більше любите). 



P.S. Мій рецепт борщу можна знайти за цим посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар