неділя, квітня 10

Прості салати з курки. Рецепти салатів.


Я беру для салатів куряче філе. Можливо воно трохи суховате, але мені так більше подобається. Відварюю його у невеликій кількості води з додаванням солі, лаврового листка і перцю горошком (чорний і духм'яний). Звичайно, закладаю філе у киплячу воду, варю хвилин 25-30.

Я не великий фанат салатів з майонезом, роблю їх нечасто. Але напишу тут свої улюблені рецепти салатів, можливо хтось собі знайде щось до смаку. 

Пропорції інгредієнтів не вказую, я завжди роблю "на око". І звичайно у кожен салат додаю свіжомелений перець і трохи солі!


№1.
  • куряче філе 
  • огірок
  • чорнослив
  • горіхи
  • майонез
Нарізати кубиками, заправити майонезом і одразу подати на стіл. З'їсти, поки огірки не пустили сік :)) Як показує практика, жінки дуже люблять цей салат, а чоловіки просто не розуміють смак чорносливу і горіхів.


№2.
  • куряче філе
  • печериці солені
  • сир твердий
  • майонез, хрін
  • сухарики з білого хліба
Пошукати печериці (або інші гриби) солені, а не мариновані. Все нарізати кубиками, заправити майонезом, змішаним з свіжонатертим хроном. Зробити з білого хліба сухарики (в духовці на грилі), викласти зверху. 


№3.
  • куряче філе
  • пекінська капуста
  • шпроти
  • зелена цибуля
  • крекер цибульковий
  • майонез
Не зважайте на трохи дивний, на перший погляд, набір продуктів :) Цей салат дуже смачний. Можна викласти його шарами на тарілку, а можна все змішати в салатниці. Головне, з'їсти його одразу після приготування, щоб не розм'як крекер.



№4.
  • салат або пекінська капуста
  • куряче філе
  • грецькі горіхи
  • сухарики з білого хліба
  • заправка (нижче).
Порвати руками салат (якщо нема салату, то нарізати пекінську капусту), куряче філе розібрати на волокна. Зверху викласти сухарики і крупно нарізані горіхи, полити заправкою.

Для заправки розтерти до однорідності: 
  • 2 варених жовтки 
  • 2 ч.л. гірчиці 
  • сік 1 лимона 
  • 3 роздушених часничка 
  • олія (оливкова, кукурудзяна або якась інша)
  • сіль, перець
Цю заправку можна використовувати для інших салатів, вона дуже смачна.

15 коментарів:

  1. Куряче філе ніколи не буде сухуватим, якщо його не переварювати. Достатньо 5 хв у кип"ячій воді, залежно від розміру звичайно, і воно просто порадує нас ніжністю і соковитістю!

    ВідповістиВидалити
  2. Я купую в магазині філе звичайного розміру, вони переважно всі однакові. І на мою думку 5 хв у киплячій воді - це дуже мало.
    Дівчата, а ви що скажете, хто скільки філе варить?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я варю філе хвилин 40, але щоб воно було ніжним, залишаю у воді доки прохолоне.

      Видалити
  3. Однозначно можу сказати, що свою сім"ю я би не ризикнула нагодувати стравою, в якій філе варилося 5 хв.Я готувала салат зі шпротами.Дуже смачний і ситний.Дякую, Оленка, за рецепти)))

    ВідповістиВидалити
  4. Хвилин 15, але інколи ріжу шматками, як на відбивні і підсмажую на краплі оливковій олії під кришкою десь по 3 хв.. Мені більше смакує в салатах

    ВідповістиВидалити
  5. Щоб філе не було"сухим",його слід обгорнути у харчову плівку і відварити-буде дуже соковите

    ВідповістиВидалити
  6. Цікаво. Треба спробувати, дякую за пораду.

    ВідповістиВидалити
  7. До Ваших улюблених салатів з курки пропоную такий рецепт:
    - куряче філе
    - свіжі огірки (взимку дуже добре робити з соленими огірками або маринованими)
    - мариновані гриби (дуже смачно з опеньками але можна і з печерицями)
    - майонез.
    На 1 філе десь 2 середніх свіжих огірка й баночка (грамів 400) грибів. Але все роблю "на око". Ніколи не записувала цей рецепт, все - за смаком. Якщо огірки свіжі, то салат може "поплисти", тому поєднувати компоненти треба вже безпосередньо перед подачею. Майонезу на цей варіант салату зі свіжими огірками треба зовсім мало. Другий варіант - з маринованим огірками - трохи "сухіший" і може постояти.

    ВідповістиВидалити
  8. Дякую, Бджілка! Обов'язково спробую такий зробити.

    А я робила в неділю такий салат, теж вийшов досить смачний:
    - куряче філе
    - кукурудза
    - смажені печериці з цибулею
    - варені яйця
    - майонез

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. подібний салат і я роблю вдома. а ось просто і легко ще один рецепт
      - куряче філе відварене порізати шматочками і викласти на дно салатниці ,помастити майонезом трошки,зверху порізану колечками цибулю (можна втушити якщо дуже пекуча) і зверху кружальцями варені яйця повністю вкрити і помастити майонезом. Кожен шар посолити до смаку

      Видалити
  9. ось рецепт нашого сімейного улюбленого салату.куряче філе копчене або стегно кубиками середніми,перець консервований соломкою (літом беру свіжий і помідори)омлет .мариновані гриби.все це вимішую і зверху перед подачою посипаю подрібленим жареним мигдалем.смачного

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже цікавий рецепт. Дякую. А заправляти чимось треба?

      Видалити
  10. Куряче філе потрібно порізати сирим піджарити на сковороді і тоді воно соковите і гарні кубики не рвані .Смачного.

    ВідповістиВидалити
  11. Щоб куряче філе небуло сухе його потрібно після того як зварили не хразу витягати, а залишити у воді 30-40 хв. Тоді буде сочне!!!!!!

    ВідповістиВидалити