Я беру для салатів куряче філе. Можливо воно трохи суховате, але мені так більше подобається. Відварюю його у невеликій кількості води з додаванням солі, лаврового листка і перцю горошком (чорний і духм'яний). Звичайно, закладаю філе у киплячу воду, варю хвилин 25-30.
Я не великий фанат салатів з майонезом, роблю їх нечасто. Але напишу тут свої улюблені рецепти салатів, можливо хтось собі знайде щось до смаку.
Пропорції інгредієнтів не вказую, я завжди роблю "на око". І звичайно у кожен салат додаю свіжомелений перець і трохи солі!
№1.
- куряче філе
- огірок
- чорнослив
- горіхи
- майонез
Нарізати кубиками, заправити майонезом і одразу подати на стіл. З'їсти, поки огірки не пустили сік :)) Як показує практика, жінки дуже люблять цей салат, а чоловіки просто не розуміють смак чорносливу і горіхів.
№2.
- куряче філе
- печериці солені
- сир твердий
- майонез, хрін
- сухарики з білого хліба
Пошукати печериці (або інші гриби) солені, а не мариновані. Все нарізати кубиками, заправити майонезом, змішаним з свіжонатертим хроном. Зробити з білого хліба сухарики (в духовці на грилі), викласти зверху.
№3.
- куряче філе
- пекінська капуста
- шпроти
- зелена цибуля
- крекер цибульковий
- майонез
Не зважайте на трохи дивний, на перший погляд, набір продуктів :) Цей салат дуже смачний. Можна викласти його шарами на тарілку, а можна все змішати в салатниці. Головне, з'їсти його одразу після приготування, щоб не розм'як крекер.
№4.
- салат або пекінська капуста
- куряче філе
- грецькі горіхи
- сухарики з білого хліба
- заправка (нижче).
Порвати руками салат (якщо нема салату, то нарізати пекінську капусту), куряче філе розібрати на волокна. Зверху викласти сухарики і крупно нарізані горіхи, полити заправкою.
Для заправки розтерти до однорідності:
- 2 варених жовтки
- 2 ч.л. гірчиці
- сік 1 лимона
- 3 роздушених часничка
- олія (оливкова, кукурудзяна або якась інша)
- сіль, перець
Цю заправку можна використовувати для інших салатів, вона дуже смачна.
Куряче філе ніколи не буде сухуватим, якщо його не переварювати. Достатньо 5 хв у кип"ячій воді, залежно від розміру звичайно, і воно просто порадує нас ніжністю і соковитістю!
ВідповістиВидалитиЯ купую в магазині філе звичайного розміру, вони переважно всі однакові. І на мою думку 5 хв у киплячій воді - це дуже мало.
ВідповістиВидалитиДівчата, а ви що скажете, хто скільки філе варить?
я варю філе хвилин 40, але щоб воно було ніжним, залишаю у воді доки прохолоне.
ВидалитиОднозначно можу сказати, що свою сім"ю я би не ризикнула нагодувати стравою, в якій філе варилося 5 хв.Я готувала салат зі шпротами.Дуже смачний і ситний.Дякую, Оленка, за рецепти)))
ВідповістиВидалитиХвилин 15, але інколи ріжу шматками, як на відбивні і підсмажую на краплі оливковій олії під кришкою десь по 3 хв.. Мені більше смакує в салатах
ВідповістиВидалитиГарно, дякую за пораду.
ВідповістиВидалитиЩоб філе не було"сухим",його слід обгорнути у харчову плівку і відварити-буде дуже соковите
ВідповістиВидалитиЦікаво. Треба спробувати, дякую за пораду.
ВідповістиВидалитиДо Ваших улюблених салатів з курки пропоную такий рецепт:
ВідповістиВидалити- куряче філе
- свіжі огірки (взимку дуже добре робити з соленими огірками або маринованими)
- мариновані гриби (дуже смачно з опеньками але можна і з печерицями)
- майонез.
На 1 філе десь 2 середніх свіжих огірка й баночка (грамів 400) грибів. Але все роблю "на око". Ніколи не записувала цей рецепт, все - за смаком. Якщо огірки свіжі, то салат може "поплисти", тому поєднувати компоненти треба вже безпосередньо перед подачею. Майонезу на цей варіант салату зі свіжими огірками треба зовсім мало. Другий варіант - з маринованим огірками - трохи "сухіший" і може постояти.
Дякую, Бджілка! Обов'язково спробую такий зробити.
ВідповістиВидалитиА я робила в неділю такий салат, теж вийшов досить смачний:
- куряче філе
- кукурудза
- смажені печериці з цибулею
- варені яйця
- майонез
подібний салат і я роблю вдома. а ось просто і легко ще один рецепт
Видалити- куряче філе відварене порізати шматочками і викласти на дно салатниці ,помастити майонезом трошки,зверху порізану колечками цибулю (можна втушити якщо дуже пекуча) і зверху кружальцями варені яйця повністю вкрити і помастити майонезом. Кожен шар посолити до смаку
ось рецепт нашого сімейного улюбленого салату.куряче філе копчене або стегно кубиками середніми,перець консервований соломкою (літом беру свіжий і помідори)омлет .мариновані гриби.все це вимішую і зверху перед подачою посипаю подрібленим жареним мигдалем.смачного
ВідповістиВидалитиДуже цікавий рецепт. Дякую. А заправляти чимось треба?
ВидалитиКуряче філе потрібно порізати сирим піджарити на сковороді і тоді воно соковите і гарні кубики не рвані .Смачного.
ВідповістиВидалитиЩоб куряче філе небуло сухе його потрібно після того як зварили не хразу витягати, а залишити у воді 30-40 хв. Тоді буде сочне!!!!!!
ВідповістиВидалити