Пекла сьогодні простий літній торт: бісквітні коржі, сметанковий крем та свіжа полуниця з грядки. Рекомендую спекти і вам.
Рецепт за цим посиланням, але я сьогодні його трохи скорегувала: бісквіт пекла 25 хв при 200гр, сметану для крему взяла польську і вона збилася без будь-яких загущувачів, :) Хто має домашню жирну сметану чи вершки, краще використати їх. І додавайте ягоди чи фрукти, які маєте.
Торта вже нема, тому не буду зайвий раз писати, який він був смачний і простий :)
P.S. Знаю з розмов, що не у всіх бісквіт вдається, тому хочу наголосити на основних моментах вдалої випічки бісквіту.
- Рецепт докладний ви маєте тут.
- Духовку нагріваємо до 200 градусів заздалегідь.
- Акуратно відділяємо білки від жовтків.
- Жовтки збираємо до посвітління та збільшення в об'ємі приблизно вдвічі.
- Білки добре збиваємо спочатку без цукру, потім додаємо цукор і знову збиваємо (я перевертаю ємність зі збитими білками і вони не витікають, настільки добре вони збиті!).
- Ніякого розпушувачу до тіста не додавайте, добре збийте білки і буде вам гарний бісквіт.
- Акуратно перемішуємо з борошном та виливаємо тісто в тортівницю, вистелену пергаментом або змащену маслом та посипану борошном.
- Печемо при температурі 200 градусів. Якщо бісквіт тонкий, наприклад з 3 яєць, то печемо 12-15хв, якщо тіста багато, то час випічки збільшується 20-30хв. Пробуйте дерев'яною паличкою на готовність, вона повинна виходити суха з середини коржа.
- Спечений бісквіт виймаєте з духовки, даєте трохи охолонути і виймаєте з тортівниці.
- Кажуть, бісквіт для торта добре спекти заздалегідь, а перемастити торт наступного дня наприклад. Мої торти спонтанні, тому я так не пробувала.
Немає коментарів:
Дописати коментар