суботу, червня 13

Бісквітний торт з полуницею та поради при випіканні бісквіту


Пекла сьогодні простий літній торт: бісквітні коржі, сметанковий крем та свіжа полуниця з грядки. Рекомендую спекти і вам.

Рецепт за цим посиланням, але я сьогодні його трохи скорегувала: бісквіт пекла 25 хв при 200гр, сметану для крему взяла польську і вона збилася без будь-яких загущувачів, :) Хто має домашню жирну сметану чи вершки, краще використати їх. І додавайте ягоди чи фрукти, які маєте.
Торта вже нема, тому не буду зайвий раз писати, який він був смачний і простий :)

P.S. Знаю з розмов, що не у всіх бісквіт вдається, тому хочу наголосити на основних моментах вдалої випічки бісквіту.



  1. Рецепт докладний ви маєте тут
  2. Духовку нагріваємо до 200 градусів заздалегідь. 
  3. Акуратно відділяємо білки від жовтків. 
  4. Жовтки збираємо до посвітління та збільшення в об'ємі приблизно вдвічі. 
  5. Білки добре збиваємо спочатку без цукру, потім додаємо цукор і знову збиваємо (я перевертаю ємність зі збитими білками і вони не витікають, настільки добре вони збиті!).
  6. Ніякого розпушувачу до тіста не додавайте, добре збийте білки і буде вам гарний бісквіт. 
  7. Акуратно перемішуємо з борошном та виливаємо тісто в тортівницю, вистелену пергаментом або змащену маслом та посипану борошном.
  8. Печемо при температурі 200 градусів. Якщо бісквіт тонкий, наприклад з 3 яєць, то печемо 12-15хв, якщо тіста багато, то час випічки збільшується 20-30хв. Пробуйте дерев'яною паличкою на готовність, вона повинна виходити суха з середини коржа.
  9. Спечений бісквіт виймаєте з духовки, даєте трохи охолонути і виймаєте з тортівниці.
  10. Кажуть, бісквіт для торта добре спекти заздалегідь, а перемастити торт наступного дня наприклад. Мої торти спонтанні, тому я так не пробувала.

Немає коментарів:

Дописати коментар