четвер, червня 11

Гуляш яловичий з грибами



Смачний насичений яловичий гуляш з печерицями та помідоровим соусом. Добре смакує з простим салатом та гарніром: картопляним пюре, гречаною чи пшеничною кашею, вареним рисом.
  • 800г яловичини для тушкування (я брала лопатку)
  • 1 велика цибулина
  • 1 велика морквина
  • 3 зубчики часнику
  • 300 мл помідорового соусу або помідорів у власному соці
  • 300 г печериць
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 150 мл жирних вершків чи сметани
  • сіль, перець, сухе орегано, розмарин
Яловичину порізати крупними 5 см шматками, цибулю півкільцями, моркву поздовж і потім на шматочки, часник на 4 частини. У каструлі розігріти олію,  покласти м'ясо та обсмажити до золотої скоринки, потім всипати моркву, цибулю та часник, обсмажувати усе разом помішуючи 3-4 хв. Потім додати помідоровий соус чи помідори у власному соці, сіль, перець, сухі трави, помішувати кілька хвилин. 
Залити м'ясо та овочі киплячою водою чи бульйоном так, щоб рідина покривала їх, плюс 1-2 см зверху. Тушкувати на маленькому вогні 1,5 - 2 години, час від часу помішувати і пильнувати, щоб рідина сильно не википала.
Печериці нарізати та обсмажити у невеликій кількості вершкового масла, додати до гуляшу. Також додати вершки або сметану, вимішати, потримати на вогні ще 5-7 хв. Спробувати, якщо треба то додати солі, перцю. Можна вийняти частину м'яса, розділити на дрібніші волокна і повернути до каструлі.




Немає коментарів:

Дописати коментар