Смачний насичений яловичий гуляш з печерицями та помідоровим соусом. Добре смакує з простим салатом та гарніром: картопляним пюре, гречаною чи пшеничною кашею, вареним рисом.
- 800г яловичини для тушкування (я брала лопатку)
- 1 велика цибулина
- 1 велика морквина
- 3 зубчики часнику
- 300 мл помідорового соусу або помідорів у власному соці
- 300 г печериць
- 2 ст. л. вершкового масла
- 150 мл жирних вершків чи сметани
- сіль, перець, сухе орегано, розмарин
Яловичину порізати крупними 5 см шматками, цибулю півкільцями, моркву поздовж і потім на шматочки, часник на 4 частини. У каструлі розігріти олію, покласти м'ясо та обсмажити до золотої скоринки, потім всипати моркву, цибулю та часник, обсмажувати усе разом помішуючи 3-4 хв. Потім додати помідоровий соус чи помідори у власному соці, сіль, перець, сухі трави, помішувати кілька хвилин.
Залити м'ясо та овочі киплячою водою чи бульйоном так, щоб рідина покривала їх, плюс 1-2 см зверху. Тушкувати на маленькому вогні 1,5 - 2 години, час від часу помішувати і пильнувати, щоб рідина сильно не википала.
Печериці нарізати та обсмажити у невеликій кількості вершкового масла, додати до гуляшу. Також додати вершки або сметану, вимішати, потримати на вогні ще 5-7 хв. Спробувати, якщо треба то додати солі, перцю. Можна вийняти частину м'яса, розділити на дрібніші волокна і повернути до каструлі.
Немає коментарів:
Дописати коментар