неділю, грудня 22

Пляцок з яблук


Найновіший рецепт яблучного пляцка. Тісто виходить дуже ніжне, крихке і в міру солодке, яблука найкраще брати ренети.

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувачу (порошку до печива)
  • 250 г масла
  • 3 жовтки
  • 1 ціле яйце
  • 180 г цукру
  • ванілін або ванільний цукор
Просіяти борошно з розпушувачем, додати м'яке масло, розтерти. Потім додати яйця легко збиті з цукром та ваніліном і замісити еластичне тісто. Поділити на 2 частини. Розкачати одну частину тіста, посипати тонко білими сухарями або вершковим крекером, потертим на терку.
3 кг яблук сорту ренет почистити, порізати шматочками, посипати 0,5 скл. цукру і 1 ч.л. кориці, перемішати і викласти на тісто. Зверху накрити другим розкачаним пластом тіста і поколоти виделкою.
Пекти при температурі 180гр приблизно 1 годину. Повністю вистудити, тоді нарізати.

Перед подачею можна посипати цукровою пудрою.



4 коментарі:

  1. супер так смачно дякую

    ВідповістиВидалити
  2. мені за цим рецептом вдався пляцок. Але тіста вийшло трохи грубше, і спікся приблизно за 40 хв при невідомій температурі (у мене її не видно). Дякую за рецепт!

    ВідповістиВидалити