Найновіший рецепт яблучного пляцка. Тісто виходить дуже ніжне, крихке і в міру солодке, яблука найкраще брати ренети.
Для тіста:
- 500 г борошна
- 1 ч.л. розпушувачу (порошку до печива)
- 250 г масла
- 3 жовтки
- 1 ціле яйце
- 180 г цукру
- ванілін або ванільний цукор
Просіяти борошно з розпушувачем, додати м'яке масло, розтерти. Потім додати яйця легко збиті з цукром та ваніліном і замісити еластичне тісто. Поділити на 2 частини. Розкачати одну частину тіста, посипати тонко білими сухарями або вершковим крекером, потертим на терку.
3 кг яблук сорту ренет почистити, порізати шматочками, посипати 0,5 скл. цукру і 1 ч.л. кориці, перемішати і викласти на тісто. Зверху накрити другим розкачаним пластом тіста і поколоти виделкою.
Пекти при температурі 180гр приблизно 1 годину. Повністю вистудити, тоді нарізати.
Перед подачею можна посипати цукровою пудрою.
супер так смачно дякую
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше.
Видалитимені за цим рецептом вдався пляцок. Але тіста вийшло трохи грубше, і спікся приблизно за 40 хв при невідомій температурі (у мене її не видно). Дякую за рецепт!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я, Оксано! Тішуся, що вам вдався пляцок.
Видалити