Ця картопляна запіканка виходить дуже смачна. Саме тому мені не вдалося її сфотографувати повністю :) Я витягнула її з духовки, нарізала, полила сметаною і давай наминати :) Схаменулася вже тоді, коли залишилося два шматки. Зробила яке-небудь фото і гордо пишу рецепт :)
Хто любить картопляні запіканки, нехай обов'язково собі таке приготує. Одним словом, це як деруни, тільки печене.
Необхідні продукти:
- 0,5кг картоплі
- 2 яйця
- сіль, перець
- 1 цибулина
- 5-6 зубчиків часнику
Готуємо картопляну масу як на деруни. Картоплю чистимо, миємо, тремо, також натираємо на цій терці цибулю.
У високій мисці розбиваємо 2 великих яйця, трошки їх збиваємо, щоб збільшилися в об'ємі. Додаємо до яєць натерту картоплю, цибулю, солимо, перчимо, видушуємо часник, перемішуємо.
Форму для запікання я змастила шматочком сала і виклала картопляну масу.
Картопляну запіканку печемо 1 годину при 190-200гр у попередньо розігрітій духовці.
привіт! А з картоплі потрібно зливати сік? Пробувала таке робити кілька разів, бо бабця колись часто пекла, то в мене не вийшло ні разу.
ВідповістиВидалитиПривіт! Я не зливаю картопляний сік.
ВидалитиГарний рецепт. Я все подрібнюю блендером, ще для різноманітності додаю морквку, корінь пастернаку, а літом - кабачок.
ВідповістиВидалити