вівторок, серпня 28

Фруктовий відкритий пиріг на пісочному тісті



Дуже смачне поєднання пісочного тіста і сезонних фруктів. Готувати легко і швидко. Фруктовий пиріг на пісочному тісті смакує як гарячим, так і холодним.



Я пекла у круглій формі діаметром 28см.

Для начинки: 3 груші, 2 яблука, 2 персика чи нектарина, 4 великі сливи, 1,5 ст.л. цукру, 1,5 ст.л. крохмалю.
Фрукти нарізати скибочками, відкласти в сторону поки готуємо тісто. Потім злити сік, який виділився, додати крохмаль та цукор, перемішати.

Для пісочного тіста:

  • 240 г борошна
  • 120 г холодного масла з морозилки, нарізаного дрібними шматками
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 жовток
  • щіпка солі
  • 3-6 ст.л. дуже холодної води з морозилки
Всі інгредієнти, крім води, помістити в кухонний комбайн і посікти насадкою ножем. Потім додавати по ложці дуже холодну воду і сікти в пульсуючому режимі, поки тісто не буде формуватися в грудочки. Головне тут не дати забагато води! Пісочне тісто треба готувати дуже швидко. У готовому тісті мають виднітися маленькі шматочки нерозтопленого масла. Вийняти грудочки тіста з комбайну, сформувати кулю, загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник.

Якщо нема кухонного комбайну, тісто легко можна замісити руками. Масло повинно бути м'яке, треба швидко змішати всі інгредієнти, сформувати кулю і покласти її в холодильник на годину чи довше.

Вийняти пісочне тісто з холодильника, розподілити руками по пергаментному папері, викласти на тісто фруктову начинку, загорнути краї тіста нагору і поставити пектися в попередньо розігріту духовку.

Пекти пиріг при температурі 180гр протягом 50-55хв.




 Особисто мені цей фруктовий пиріг більше смакує холодним.

Немає коментарів:

Дописати коментар