суботу, вересня 1

Відкритий пиріг з овочами.


Відкритий пиріг з простого тіста на пиві з начинкою з літніх овочів: кабачок, баклажан, помідор, солодкий перець, часник, цибуля.

Дуже смачний та ефектний пиріг, але він потребує довших приготувань.


Я пекла в круглій формі діаметром 28см. 

Для тіста: 
  • 0,5 склянки пива (120г)
  • 0,5 склянки олії (120г)
  • 2 склянки борошна (300г)
  • щіпка солі
З цих інгредієнтів замісити тісто, відкласти його, поки готуємо начинку.

Соус:
  • 1 цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • 1 солодкий червоний перець, порізати соломкою
  • 3 помідора натерти на грубій терці, шкірку викинути
Приготувати соус: обсмажити на олії цибулю, часник, солодкий червоний перець, додати натерті помідори і трохи потушкувати на маленькому вогні, щоб випарувалася зайва рідина.

Для начинки я взяла 1 маленький кабачок і 2 великих баклажани, 4 зубчики часнику. Кабачок просто порізати кружальцями. Баклажани порізати кружальцями, посолити, дати трохи постояти, відтиснути і обсмажити на олії.

Формуємо пиріг для випікання: 
  • розкачати тісто на пергаментному папері
  • викласти на тісто половину соусу
  • викладати на соус шар обсмажених баклажанів, кружальця кабачків
  • викласти залишки соусу та решту баклажанів, кабачків та порізаний пластинками часник


  • загорнути краї тіста досередини
  • випікати в попередньо розігрітій до 180гр духовці 35хвилин 


 Спечений пиріг.

 Фото пирога на вулиці при денному світлі.


2 коментарі:

  1. Дякую пробую спекти) А олія має бути соняшникова чи оливкова?

    ВідповістиВидалити
  2. У даному випадку це не принципово. Яку маєте, таку і використовуйте.

    ВідповістиВидалити