понеділок, серпня 27

Помідорова зупа-пюре. Дуже простий рецепт Софі Даль.


Моє натхнення останніх днів це помідорова зупа-пюре, яку готує Софі Даль.
Дуже простий рецепт: овочі нарізати, спекти і зблендати. Все, більше нічого не треба робити. Досконалий смак і неперевершений запах гарантовано!

Спробуйте приготувати поки триває сезон смачних помідорів, я думаю, вам сподобається:

Оригінальний рецепт ви можете побачити на відео, яке я розмістила нижче:
Я готувала помідорову зупу-пюре так: На 4 порції:
  • 2 кг помідорів
  • 2 червоних цибулини
  • 1 велика головка часнику
  • 1 ст.л. цукру
  • оливкова олія
  • сіль, свіжомелений перець
  • чабрець або тим'ян
Помідори розрізати навпіл, цибулю на 4 частини, часник почистити. Всі овочі викласти у форму для запікання, додати цукор, сіль, поперчити, полити оливковою олією, викласти чабрець і поставити у розігріту до 190гр духовку на 50 хв.
Спечені овочі виглядають прекрасно, запах просто фантастичний! Вийняти чабрець, овочі перекласти у блендер чи кухонний комбайн та зробити пюре. Попробувати помідорову зупу-пюре, досолити і доперчити за смаком.
Дуже смачно подавати з печеною картоплею. І їсти, макаючи цю печену картоплю в зупу-пюре, як в соус (у відео можна побачити, як Софі це смакує). Печену картоплю я готувала так: картоплю в мундирах довела до кипіння, поварила 10 хв, виклала у форму для запікання, посолила, полила оливковою олією і пекла в духовці одночасно з помідорами 50хв. (в мою духовку можна помістити одночасно на один рівень дві великі форми для запікання, це дуже зручно).

3 коментарі:

  1. цікаво, а її просто як зупу не добре їсти, з грінками скажімо?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. чи це більше як соус, а не зупа?

      Видалити
    2. вона дуже добре смакує просто як зупа-пюре. але не з грінками! найкраща вона з моцарелою - шматочки моцарели викласти на дно тарілки і залити цією зупою, дуже смачно виходить.

      Видалити