Сезон баклажанів у розпалі, готуємо їх чи не щодня: обсмажуємо на олії та подаємо з майонезом і часником, тушкуємо з цибулею та помідорами, готуємо салат із запечених баклажанів (салат п'ятий). Пропоную також приготувати баклажани тушковані у сметані. Багато хто говорить, що вони смакують як гриби... не знаю, мені вони смакують як баклажани :)) А найголовніше те, що вони дуже смачні.
На 4 порції необхідно взяти:
- 1 цибулина
- 2 великих баклажани
- масло чи олія для обсмажування
- 2 ст.л. густої домашньої сметани
Порізати цибулю кубиками і обсмажити до прозорості на маслі чи олії, додати нарізані кубиками баклажани, з яких обов'язково зняти шкірку. Посолити та обсмажувати до готовності на середньому вогні, помішуючи час від часу. Додати сметану і тушкувати допоки не википить зайва рідина. Має вийти приблизно так як на фото, щось середнє між кубиками та однорідністю:
Приготуйте і переконаєтеся як це смачно! Навіть мій чоловік, який ненавидить баклажани, сказав що в такому варіанті він їх може їсти часто :)
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар