Додаю ще кілька рецептів літніх салатів, які я часто готую.
Салат перший (можу його їсти кожен день, бо дуже люблю сир).
- сир домашній
- сметана
- зелена цибуля
- сіль, перець
Це обов'язкові компоненти, а потім ще додаю овочі, які під рукою: помідори, огірки, редиску, зелень петрушки та кропу. Редиску дуже смачно не різати, а роздушити склянкою, щоб вона розтріскалася, і так додати у салат.
Салат другий.
- помідори
- сир фета
- консерва тунець у власному соку або в олії
- червона цибуля (не обов'язково)
- олія, перець
Цибулю порізати півкільцями, сир і помідори кубиками, викласти все на широку тарілку, зверху викласти скибочки консервованого тунця і трошки скропити оливковою олією.
Салат третій, добре використовувати як гарнір, бо він дуже ситний.
- відварена молода картопля, ще гаряча
- помідор
- огірок
- червона цибуля
- зелена цибуля
- зелень кропу і петрушки
- олія, сіль, перець
Порізати овочі плястерками, посікти зелень, додати порізану скибочками гарячу картоплю, заправити все олією і одразу подавати на стіл.
Салат четвертий.
- помідори
- сир сулугуні
- свіжий базилік
- олія, бальзамічний оцет
Салат п'ятий (я його просто обожнюю і дуже часто готую, допоки є баклажани).
- запечені баклажани
- помідори
- червона цибуля
- зелень петрушки
- сухарики з сірого хліба
- олія, сіль
Баклажани запекти в духовці або на вогні, зняти шкірочку і порізати кубиками. Додати порізаний кубиками помідор і півкільцями цибулю, посолити, заправити олією (багато!) і викласти зверху засушені в духовці кубики сірого житнього хліба. З'їсти, поки сухарики не розмокли. Ну дуже смачно.
Салат шостий (готую часто, як тільки з'являється молода капуста).
- капуста тонко нашинкована
- огірки
- зелена цибуля,
- зелень кропу, сіль
- заправити олією або сметаною
Немає коментарів:
Дописати коментар