пʼятницю, червня 24

Ще рецепти літніх салатів


Додаю ще кілька рецептів літніх салатів, які я часто готую.

Салат перший (можу його їсти кожен день, бо дуже люблю сир).

  • сир домашній
  • сметана
  • зелена цибуля
  • сіль, перець
Це обов'язкові компоненти, а потім ще додаю овочі, які під рукою: помідори, огірки, редиску, зелень петрушки та кропу. Редиску дуже смачно не різати, а роздушити склянкою, щоб вона розтріскалася, і так додати у салат.

Салат другий.
  • помідори
  • сир фета
  • консерва тунець у власному соку або в олії
  • червона цибуля (не обов'язково)
  • олія, перець
Цибулю порізати півкільцями, сир і помідори кубиками, викласти все на широку тарілку, зверху викласти скибочки консервованого тунця і трошки скропити оливковою олією.

Салат третій, добре використовувати як гарнір, бо він дуже ситний.
  • відварена молода картопля, ще гаряча
  • помідор
  • огірок
  • червона цибуля
  • зелена цибуля
  • зелень кропу і петрушки
  • олія, сіль, перець
Порізати овочі плястерками, посікти зелень, додати порізану скибочками гарячу картоплю, заправити все олією і одразу подавати на стіл.

Салат четвертий.
  • помідори
  • сир сулугуні
  • свіжий базилік
  • олія, бальзамічний оцет

Салат п'ятий (я його просто обожнюю і дуже часто готую, допоки є баклажани).
  • запечені баклажани
  • помідори
  • червона цибуля
  • зелень петрушки
  • сухарики з сірого хліба
  • олія, сіль
Баклажани запекти в духовці або на вогні, зняти шкірочку і порізати кубиками. Додати порізаний кубиками помідор і півкільцями цибулю, посолити, заправити олією (багато!) і викласти зверху засушені в духовці кубики сірого житнього хліба. З'їсти, поки сухарики не розмокли. Ну дуже смачно.

Салат шостий (готую часто, як тільки з'являється молода капуста).
  • капуста тонко нашинкована
  • огірки
  • зелена цибуля, 
  • зелень кропу, сіль
  • заправити олією або сметаною

Немає коментарів:

Дописати коментар