пʼятниця, серпня 5

Баклажани у томатному соусі


Простий рецепт консервування баклажанів у томатному соусі.



Необхідно взяти:
  • 2,5 кг баклажанів
  • 5 шт солодкого болгарського перцю
  • 2,5 л томатного пюре
  • 1 гострий перець чілі
  • 2 головки часнику
  • 0,5 л олії
  • 200 г цукру
  • 3 ст.л. солі без гірки
  • 200 г оцту
Баклажани нарізати кільцями товщиною 3 см. Для томатного пюре змолоти в блендері помідори.
Приготувати маринад: довести до кипіння томатне пюре, додати сіль, цукор, олію, перемелений перець солодкий та гіркий. У киплячий маринад закласти порізані баклажани, проварити 20-25 хв до готовності баклажан, вони повинні легко проколюватися ножем. Потім додати подрібнений часник та оцет, варити ще 3 хв.

Гарячі баклажани з соусом розкласти у стерилізовані банки, закрити кришками, перевернути догори дном та вкрити покривалом, залишити до повного охолодження. 

3 коментарі:

  1. скажіть,будь ласка, чи потрібно знімати шкірку з баклажанів та як вивести гіркоту? Дякую

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я шкірку з баклажанів ніколи не знімаю. І гіркоту спеціально не виводжу.

      Видалити
  2. Дякую вам, смакує чудово!!!

    ВідповістиВидалити