Простий рецепт консервування баклажанів у томатному соусі.
Необхідно взяти:
- 2,5 кг баклажанів
- 5 шт солодкого болгарського перцю
- 2,5 л томатного пюре
- 1 гострий перець чілі
- 2 головки часнику
- 0,5 л олії
- 200 г цукру
- 3 ст.л. солі без гірки
- 200 г оцту
Баклажани нарізати кільцями товщиною 3 см. Для томатного пюре змолоти в блендері помідори.
Приготувати маринад: довести до кипіння томатне пюре, додати сіль, цукор, олію, перемелений перець солодкий та гіркий. У киплячий маринад закласти порізані баклажани, проварити 20-25 хв до готовності баклажан, вони повинні легко проколюватися ножем. Потім додати подрібнений часник та оцет, варити ще 3 хв.
Гарячі баклажани з соусом розкласти у стерилізовані банки, закрити кришками, перевернути догори дном та вкрити покривалом, залишити до повного охолодження.
скажіть,будь ласка, чи потрібно знімати шкірку з баклажанів та як вивести гіркоту? Дякую
ВідповістиВидалитиЯ шкірку з баклажанів ніколи не знімаю. І гіркоту спеціально не виводжу.
ВидалитиДякую вам, смакує чудово!!!
ВідповістиВидалити