пʼятницю, липня 15

Готували на свято і питання.


Нещодавно допомагала з приготуваннями на святковий стіл, тому хочу вам запропонувати відгадати наступну загадку :)))

На яке свято в селі готують найпишніший стіл?

Я розумію, що все дуже індивідуально :)), у кожної сім'ї свої улюблені свята, але все таки...

Багато фото нижче:
















4 коментарі:

  1. як чисто "асфальтна дитина", яка бувала у селі тільки по великих блатах і святах, думаю, що це якийсь храмовий прАзник. Бо на весілля і хрестини не схоже =)

    ВідповістиВидалити
  2. Ви вгадали!
    :)Особисто мене завжди вражає кількість приготованих страв і випечених пляцків. Напевно тому, що я теж "асфальтна дитина".
    А у селі те, що стіл на прАзник ламається від наїдків є нормальним. І господині завзято стругають салати і смажать відбивні, коли всі люди в церкві на Службі Божій.

    ВідповістиВидалити
  3. ГГ ура =) У селі взагалі нормально ТАК готувати на всі свята, і на день народження і на інші події. Не те, що у місті - виїхали на природу, засмажили якесь пацє миска овочів - от і свято.
    А ще згадала, у селі на всіх гостинах канапки мусять бути, затерті зверху "до ніузнаваємості" яйцем і твердим сироми =))

    ВідповістиВидалити
  4. На цій гостині все було дуже-дуже смачно. Особливо мені сподобалася ковбаса, начинена рисом з печінкою та спеціями, грецький салат, пиріг з овечим сиром та цвітною капустою, якась фантастична підливка з грибів, а з пляцків - карпатка і спартак.
    І ще господині на кожен прАзник намагаються готувати щось по нових рецептах, тому що гості переважно одні й ті ж, а здивувати хочеться :)

    ВідповістиВидалити