четвер, квітня 14

Кров'янка у бритванці.


Багато хто полюбляє кров'янку або, як у нас кажуть, кишку. Але не всі хочуть її готувати, тому що проблематично начиняти кишку. Я пропоную приготувати кров'янку у бритванці за рецептом моєї свекрухи. Кров'янка виходить дуже смачна, готувати її недовго, а подавати нарізаною квадратами, як пляцок.


Необхідні інгредієнти:
  • 1,5 скл. рису
  • 1,5 скл. гречки
  • 0,5 л крові
  • 2 яйця
  • 2 маленькі пачки макаронів швидкого приготування (необов'язково)
  • 3 цибулини
  • сіль, перець
Крупи промити, зварити до напівготовності. Макарони запарити кип'ятком, додавши спеції з пакетиків. Цибулю нарізати кубиками і підтушкувати на олії чи маслі до прозорого кольору.

Змішати всі інгредієнти, додати сіль і перець до смаку. Глибоку бритванку вистелити пергаментом і вилити одержану масу, вкрити пергаментом зверху. Товщина кров'янки 6 см, пекти приблизно годину при 200 гр. Якщо у вас менша товщина, зменшуйте час випікання і слідкуйте за готовністю.

З вищевказаних інгредієнтів виходить велика кров'янка, тому сміливо можна взяти половину і меншу бритванку відповідно.

Фотогафії приготування кров'янки тут Як готувати кров'янку у бритванці. Фотозвіт.

Немає коментарів:

Дописати коментар