суботу, квітня 23

Як готувати кров'янку у бритванці. Фотозвіт.


Тут я подавала рецепт кров'янки  Кров'янка у бритванці. Сьогодні я її готувала і поетапно фотографувала, тому ділюся фотографіями та коментарями.

Під катом багато крові :)) особливо вразливі нехай не дивляться :)



Цибулю підтушкувала на такій суміші жирів: 2 ст.л. олії, 1 ст.л. масла, 1 ст.л. смальцю з дрібними шкварочками. Запах від шкварок на кухні був неймовірний .




Крупи зварила до напівготовності, трошки посолила. Мівіну (макарони швидкого приготування) запарила, але спеції з пакетиків не додавала (там в переліку тільки Е). Кров збила в кухонному комбайні до однорідності, тому що вона трималася  згустками. Підготовлені інгредієнти на фотографії:


Все змішати, посолити, поперчити. І тут цікавий момент - цю суміш треба попробувати на смак, щоб знати, чи достатньо посолена і підперчена. Я чесно скажу, кров'янку готувала вперше, хоч я її дуже люблю їсти :), але огиду до сирої крові прийшлося побороти і спробувати.

Застеляємо бритванку пергаментом, виливаємо суміш і розрівнюємо.



Вкрила зверху пергаментом і пекла рівно 1 годину при 200 гр.  У розрізі опублікую пізніше.


Можу однозначно сказати, що готувати її дуже легко. Вона настільки ароматна, що важко було стриматися і не скуштувати (сьогодні останній день посту!). Але наступного разу спробую готувати її без Мівіни (макаронів швидкого приготування), тому що на мою думку вони трохи невдало виглядають у страві.

Ось така кров'янка у розрізі. Всередині соковита та смачна, а зверху має суху скоринку - треба зменшувати час і температуру випікання, напевно десь 50 хв при 180-190 гр.

Немає коментарів:

Дописати коментар