суботу, квітня 23

Як пекти паску. Фотозвіт. І новий рецепт паски!


Пекла сьогодні паску, але по новому рецепту.

Багато фотографій та детальний рецепт нижче:



  • 5 жовтків збиваємо з 1 скл.цукру до посвітління:


  • Запарюємо кип'ятком промиті родзинки, 
  • натираємо цедру 1 лимона, 
  • розтоплюємо 100 г масла, 
  • підігріваємо до кімнатної температури 250 мл молока 
  • і розчиняємо у ньому 60 г дріжджів.



  • у молоко просіюємо 4 скл. (600 грам) борошна, додаємо збиті з цукром жовтки і замішуємо тісто

 борошно додаємо поступово, а не одразу


  • додаємо у тісто розтоплене масло та цедру лимона і довго вимішуємо до еластичності. Кажуть, чим довше місити паску, тим смачніша вона буде. Щось в тому є, але руки змучуються дуже швидко :)
  • додаємо родзинки, ще раз вимішуємо і ставимо тісто у тепле місце, щоб підійшло
  • в мене перший раз тісто підходило 1,5 години. Ось так підійшло:
  • вимішуємо його і ставимо знову підходити на 1 - 1,5 год. Ось так тісто підійшло вдруге:
  • розподіляємо його у змащені жиром форми на 1/3 висоти та ставимо підходити вже у формах:


  • пройшла година, ось так тісто підійшло у формах:

  •  змащуємо верх пасок яйцем та ставимо пекти у розігріту до 200 гр. духовку на 30-40 хв, залежно від розміру пасок. 

  • Маленьке горнятко та форму для хліба я витягнула через 20, а круглу форму з найнижчою пасочкою (вона нижче на фото у розрізі) через 25, а решта форм через 30 хв. 
  • Перевірте готовність довгою дерев'яною шпажкою, всі духовки різні, можливо вам знадобиться більше часу для випічки.
  • ось така паска у розрізі

11 коментарів:

  1. Чудовий МК по випіканню пасок:)
    Ви прекрасна господиня:)))
    Гарного Вам настрою на кухоньці!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, Марічка! Я просто дуже люблю готувати :)

    ВідповістиВидалити
  3. У вас прекрасні рецепти, все дуже просто та зрозуміло) аж настрій з`являється куховарити) дякую

    ВідповістиВидалити
  4. diakyiy! Paska vuisla iak v doma, persui ras probevav po takomy pesepty, perejuvav, bo obisiav podaryvatu pasku dryziam, vsim spodobalas, Xai vas Bog Bereje! ! !

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На здоров'я пане Миколо! Я дуже рада, що вам вдалася паска і ви змогли потішити своїх друзів!
      Дякую за щирі побажання!

      Видалити
  5. Паводки вийшли чудові і смачні.Дякую за рецепт

    ВідповістиВидалити