Пекла сьогодні паску, але по новому рецепту.
Багато фотографій та детальний рецепт нижче:
- 5 жовтків збиваємо з 1 скл.цукру до посвітління:
- Запарюємо кип'ятком промиті родзинки,
- натираємо цедру 1 лимона,
- розтоплюємо 100 г масла,
- підігріваємо до кімнатної температури 250 мл молока
- і розчиняємо у ньому 60 г дріжджів.
- у молоко просіюємо 4 скл. (600 грам) борошна, додаємо збиті з цукром жовтки і замішуємо тісто
- додаємо у тісто розтоплене масло та цедру лимона і довго вимішуємо до еластичності. Кажуть, чим довше місити паску, тим смачніша вона буде. Щось в тому є, але руки змучуються дуже швидко :)
- додаємо родзинки, ще раз вимішуємо і ставимо тісто у тепле місце, щоб підійшло
- в мене перший раз тісто підходило 1,5 години. Ось так підійшло:
- вимішуємо його і ставимо знову підходити на 1 - 1,5 год. Ось так тісто підійшло вдруге:
- розподіляємо його у змащені жиром форми на 1/3 висоти та ставимо підходити вже у формах:
- змащуємо верх пасок яйцем та ставимо пекти у розігріту до 200 гр. духовку на 30-40 хв, залежно від розміру пасок.
- Маленьке горнятко та форму для хліба я витягнула через 20, а круглу форму з найнижчою пасочкою (вона нижче на фото у розрізі) через 25, а решта форм через 30 хв.
- Перевірте готовність довгою дерев'яною шпажкою, всі духовки різні, можливо вам знадобиться більше часу для випічки.
- ось така паска у розрізі
Чудовий МК по випіканню пасок:)
ВідповістиВидалитиВи прекрасна господиня:)))
Гарного Вам настрою на кухоньці!!!
Дякую, Марічка! Я просто дуже люблю готувати :)
ВідповістиВидалитиУ вас прекрасні рецепти, все дуже просто та зрозуміло) аж настрій з`являється куховарити) дякую
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
Видалитиdiakyiy! Paska vuisla iak v doma, persui ras probevav po takomy pesepty, perejuvav, bo obisiav podaryvatu pasku dryziam, vsim spodobalas, Xai vas Bog Bereje! ! !
ВідповістиВидалитиНа здоров'я пане Миколо! Я дуже рада, що вам вдалася паска і ви змогли потішити своїх друзів!
ВидалитиДякую за щирі побажання!
Паводки вийшли чудові і смачні.Дякую за рецепт
ВідповістиВидалитиДякую за рецепт.
ВідповістиВидалитиНа здоров'я, Оксана!
ВидалитиДякую
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
Видалити