вівторок, березня 15

Паштет з квасолі

Паштет з квасолі дуже доречно приготувати під час посту. Це прекрасна альтернатива м'ясу!

І не тільки тоді, тому що квасоля є одним з найкорисніших продуктів харчування. Вона містить багато білків, вітамінів, антиоксидантів, клітковини та фолієвої кислоти. Люди, які розуміються на здоровому харчуванні, радять вживати її мінімум двічі на тиждень.



Для паштету з квасолі треба:

  • 1 скл. квасолі (червоної чи білої, не має значення)
  • 1 середню цибулину
  • 1 ст.л. майонезу (необов'язково)
  • сіль, перець, олія

 Квасолю намочуємо звечора, а зранку відварюємо до готовності. Підсмажуємо дрібно порізану цибулину на олії. Квасолю зливаємо і мелемо на м'ясорубці чи в блендері. Змішуємо квасолю з підсмаженою цибулею, солимо, перчимо. Якщо маса загуста, то можна додати майонез.
Намащуємо на хліб, робимо собі чай і йдемо дивитися гарне кіно :)

Особисто мені смакує цей базовий рецепт, але його можна змінювати:
  1. разом з цибулею підсмажити дрібно порізані печериці,
  2. разом з цибулею підсмажити натерту на крупній терці моркву,
  3. у готовий паштет можна додати сік 1 лимона.
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар