І не тільки тоді, тому що квасоля є одним з найкорисніших продуктів харчування. Вона містить багато білків, вітамінів, антиоксидантів, клітковини та фолієвої кислоти. Люди, які розуміються на здоровому харчуванні, радять вживати її мінімум двічі на тиждень.
Для паштету з квасолі треба:
- 1 скл. квасолі (червоної чи білої, не має значення)
- 1 середню цибулину
- 1 ст.л. майонезу (необов'язково)
- сіль, перець, олія
Квасолю намочуємо звечора, а зранку відварюємо до готовності. Підсмажуємо дрібно порізану цибулину на олії. Квасолю зливаємо і мелемо на м'ясорубці чи в блендері. Змішуємо квасолю з підсмаженою цибулею, солимо, перчимо. Якщо маса загуста, то можна додати майонез.
Намащуємо на хліб, робимо собі чай і йдемо дивитися гарне кіно :)
Особисто мені смакує цей базовий рецепт, але його можна змінювати:
- разом з цибулею підсмажити дрібно порізані печериці,
- разом з цибулею підсмажити натерту на крупній терці моркву,
- у готовий паштет можна додати сік 1 лимона.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар