А от одного разу читала журнал про мандри і надибала там рецепт Карпатського безе :)) Враховуючи те, що тістечко французьке за походженням, а тут гуцульський рецепт як підсумок статті про Карпати... мене це заінтригувало і я вирішила спробувати спекти. І саме по цьому карпатському рецепту в мене вперше вийшло смачне безе.
Простий рецепт безе:
- 3 білки
- 1 скл. цукру
- 2 ст.л. картопляного крохмалю
- 1/2 скл. дрібно порізаних горіхів (грецькі, фундук або мигдаль)
Білки акуратно відділити від жовтків (добре, якщо яйця будуть охолоджені), додати дрібку солі і добре збити міксером, щоб трималися на віничках, додати цукор і збивати до розчинення цукру. Потім додати крохмаль, ще трохи змішати міксером на найменшій швидкості, всипати горіхи і вимішати. Масу витиснути за допомогою кондитерського мішечка (або не морочитися і викласти чайною ложкою, її ж простіше помити :)) на застелене пергаментом деко і висушити у попередньо нагрітій духовці 45 хв. при 150 гр.
Тістечка виходять добре просушені, крихкі і дуже смачні, з горіховим смаком. Смачного!
На жаль, я свої тістечка не фотографувала коли пекла, тому причепила кліпарт.
Немає коментарів:
Дописати коментар