понеділок, березня 14

Бисквітний рулет


Сьогодні я пекла бисквітний рулет. 

Рецепт простий, інгредієнти завжди є під рукою, часу на приготування треба зовсім небагато - 10 хв. і печеться він 15 хв., а найголовніше те, що він вийшов дуже смачний, м'який і ніжний, просто тане в роті. 

Простий рецепт бисквітного рулета:
  • 6 яєць 
  • 6 ст.л. цукру
  • 6 ст.л. борошна
  • 0,5 л густого повидла
Я брала яйця середнього розміру і пекла у великій бритванці з духовки. 
Необхідно попередньо нагріти духовку до 200 гр. і застелити бритванку пергаментним папером для випічки.

Відділити жовтки від білків, білки збити міксером з маленькою щіпкою солі у густу піну, додати до них цукор і ще раз добре збити. В окремому посуді збити міксером жовтки до посвітління. Додати у жовтки 1/3 білкової маси, просіяну муку і обережно змішати міксером на найменшій швидкості. Потім додати решту білків і вимішати ложкою рухами зверху вниз до однорідної маси. Вилити на застелену папером бритванку, розрівняти ножем і пекти при 200 гр рівно 15 хв.

Одразу вийняти бисквіт з бритванки і закрутити рулетом разом з папером, залишити на 2 хв. Спечений за цим рецептом бисквіт дуже пружний, тому легко закручується і не ламається.
Потім розкрутити рулет, зняти папір, змастити рулет густим повидлом (я брала повидло з яблука і дині) і знову закрутити його в папір, залишивши так до повного вистигання.

Коли рулет вистиг, можна посипати верх цукровою пудрою і нарізати його гострим ножем.
Смачного!

P.S. І ніякого порошку до печива! Головне добре збити білки! Ми ж печемо бисквіт, а не його сурогат :)



Немає коментарів:

Дописати коментар