суботу, березня 19

Простий пляцок з яблуками - 2

Продовжую тему перевірених мною рецептів яблучного пляцка.

У попереднього пляцка за ось цим рецептом  Простий пляцок з яблуками - 1 тісто крихке. Сьогодні пропоную рецепт яблучного пляцка, у якому тісто виходить схоже на бисквіт, до того ж готувати його дуже-дуже просто, а результат завжди відмінний.



Необхідні інгредієнти:
  • 4 яйця
  • 1 скл.цукру
  • 3 ст.л. олії
  • 1 ч.л. порошку до печива
  • 1 скл.борошна
  •  яблука 8шт.
  •  кориця

Я завжди у своїх рецептах для випічки використовую звичайну склянку місткістю 250мл.

Для тіста: яйця збиваємо з цукром, поки він не розчиниться і маса не збільшиться в об'ємі, додаємо олію і продовжуємо збивати, потім додаємо просіяне борошно і порошок до печива, змішуємо до однорідної маси без грудочок.
Круглу форму діаметром 24 см змащуємо маслом і посипаємо сухарями. Тонко нарізані яблука розподіляємо по формі, посипаємо корицею і заливаємо тістом. Печемо при 200 гр до зарум'янення, приблизно 45хв. духовки у всіх різні, і якщо ваша дуже припікає то печіть при 180-190гр близько години. Перевіряємо готовність пляцка дерев'яною шпажкою чи зубочисткою - якщо шпажка вийшла з середини пляцка суха, значить він добре спікся. 

Пляцок виходить дуже смачний, особливо зранку з кавою... Смачного!

P.S.Такий пляцок можна пекти не тільки з яблуками, а й з ревенем, сливами, вишнями.

57 коментарів:

  1. Ось і до кави я його печу сьогодні))) Правда зараз ще в духовці, тому результату незнаю.Але з тих 3-х рецептів, мені найбільше імпонує 2-гий, тому вирішила попробувати.Про результат після......:)

    ВідповістиВидалити
  2. Відпишися чи тобі сподобалося. Цей рецепт з 3 справді найпростіший і пляцок виходить дуже легкий.

    ВідповістиВидалити
  3. Я пекла сьогодні дуже смачний пляцок і легкий.

    ВідповістиВидалити
  4. Погоджуюся! А я буду пекти завтра. Сьогодні наготували яблук на сік, і я залишила трохи для випічки та компотів.

    ВідповістиВидалити
  5. скажіть будь ласка чи є різниця чим збивати яйця з цукром, я пекти невмію хочу навчитись.

    ВідповістиВидалити
  6. Якщо я правильно зрозуміла Ваше питання, то особисто я не бачу великої різниці між збиванням за допомогою міксера чи кухонного комбайна.
    Можна збити і віничком, але це буде дуже довго, тому що у цьому рецепті тісто має вийти схоже на бисквіт, і збити яйця з цукром треба дуже добре, щоб вони суттєво збільшилися в об'ємі.

    ВідповістиВидалити
  7. Смакота! Рецепт просто супер!!! Дякую!

    ВідповістиВидалити
  8. Дякую за рецепт! Пляцок чудовий, легко готується і недорого обходиться. Тепер на роботі щоб дочекати до обіду замість магазинного печива я смакую цим смачним тортиком :)

    ВідповістиВидалити
  9. Дуже тішуся, що вам сподобався пляцок. Він насправді дешевий по інгредієнтах, просто печеться і дуже смачний. Які фрукти є вдома, такі можна в пляцок покласти.

    А магазинне печиво я вже давно не купую (років 5 напевно), тому що воно все печене на маргарині (якого я взагалі не вживаю) та з хімічними додатками і покращувачами смаку.

    ВідповістиВидалити
  10. Зараз буду пекти,потім розповім що получилося!!!

    ВідповістиВидалити
  11. вийшло супер дякую за рецептик))))))

    ВідповістиВидалити
  12. На здоров'я! Печіть частіше :)

    ВідповістиВидалити
  13. Аааа... і я такий в духовку закинув! З яблуками, персиками, бананами )) Головне не забути витягнути, щоб не згорів :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мо-ло-де-ць!!! З персиками має бути нууу дуже смачно :)

      Видалити
    2. До речі, трошки пригорів ) Але не сильно, то ж друзі з"їли його "за милу душу" ))
      Сьогодні спробую такий же ... тільки з грушками. Треба ж удосконалитись і не припекти сильно :)

      Видалити
    3. Володимир, спробуйте пекти його при 180гр чи 190гр. можливо у вас сильніша духовка, ніж моя, і пекти при нижчій температурі буде доречніше у вашому випадку. час випічки може зрости, але ви перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою чи зубочисткою - якщо суха,без слідів мокрого тіста, значить пляцок готовий

      Видалити
  14. А я сьогодні пекла цей пляцок зі сливами (для цього я насипала трошки більше сухарів на дно форми і посипала ними сливи ще зверху, бо вони дуже розм'якають під час випічки) та ромовою есенцією. Дуже сподобалось!

    ВідповістиВидалити
  15. Випробував сам. Надзвичайно смачно та дуже просто! Клас! ДЯКУЮ!

    ВідповістиВидалити
  16. Доброго дня! Вже давно заходжу на ваш сайт і користуюсь вашими рецептами та порадами! Все легко робиться і насправді дуже смачно! Пекла по Вашому рецепту пляцок з яблуками вийшло просто чудово(гарно піднявся, зарумянився) АЛЕ всередині був повністю сирий не знаю в чому моя помилка чи забагато яблук чи щось не то з тістом ПОПОЖІТЬ! Бо насправді пляцок чудовий швидко легко смачно (я середину вирізала а краї ми з доцею зїли)

    ВідповістиВидалити
  17. я би порадила вам пекти при нижчій температурі 180-190гр близько години часу, а можливо і довше. перевірити пропеченість пляцка дерев'яною шпажкою або зубочисткою - якщо шпажка вийшла з середини пляцка суха, значить він добре спікся.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В мене теж середина повністю сира.
      я не витримала годину.
      А від чого він так сильно коричнивіє зверху? від олії?

      Видалити
    2. спробуйте пекти його при 180гр чи 190гр. можливо у вас сильніша духовка, ніж моя, і пекти при нижчій температурі буде доречніше у вашому випадку. час випічки може зрости, але ви перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою чи зубочисткою - якщо суха,без слідів мокрого тіста, значить пляцок готовий

      Видалити
  18. Дуже дякую!! Ми так з доцею і робили! Зменшили температуру до 190 гр. і пекли 90 хв. (шпажка попередній раз мене підвела я попробувала з краю а по середині ні) Пляцок зїли МОМЕНТАЛЬНО!!

    ВідповістиВидалити
  19. дуже смачно, а я ще туди айви додала, бомба прсто,,,,,,,,,

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. клас! з айвою має вийти дуже цікавий смак. шкода, я айви не маю і найближчий базар її не продає :)

      Видалити
  20. Завтра хочу спробувати такий рецепт. Але я не маю круглої форми. Чи можна спробувати у квадратній формі. В мене є така як то продовгаста стандартна тільки квадратна. Не буде завелика?

    ВідповістиВидалити
  21. На Великдень я готувала десерт на основі цього яблучного пляцка: всі інгредієнти, вказані у рецепті, поділила на 2 форми, а між коржами та зверху торта перемастила збитою сметаною з галяреткою. Вийшов дуже смачний і легкий десерт, гості оцінили!:-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Апетитно написано! Треба буде і мені так спробувати.

      Видалити
  22. Дякую за рецепт!!!! Тільки з духовки - КРАСОТАААА!!! Ще раз дякую - добре що є така допомога :)))

    P.S.: Вашим сайтом користуюся не вперше - завжди все гарно вдається.

    ВідповістиВидалити
  23. Дякую за ваші, насправді, дуже класні рецепти! От зараз пробую оцей пляцок, тільки з вишнями. Наразі він в духовці, але я помітила, що підростає нерівномірно - краї дуже-дуже високо підросли, а от серединка помітно нижче. Не підскажете від чього це залежить? Щось мені підказує, що це таки специфіка духовки. Дякую!

    ВідповістиВидалити
  24. Ольга, в мене все навпаки - серединка підростає вище, ніж краї, хоча розподіляю тісто рівномірно :)

    ВідповістиВидалити
  25. дякую за хорший рецепт.вже пекла декілька разів і завжди вдавався рецепт,хоч брала 3 яйця,бо рецепт по пам'яті втілювала в життя. пекла і в духовці і в мультиварці. тепер він мене в кулінарній книзі назавжи.Дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На здоров'я! Готуйте частіше.
      Я теж його роблю на 3 яйця, коли печу в тортівничці діаметром 20 см.

      Видалити
  26. А чому "пляцок", коли це загальновідомий пиріг Шарлотка?))) (чи на Заході усі пироги - пляцки?))
    Я її з дитинства готую. Рецепт дійсно вартий уваги через свою простоту та смакоту!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Еліна, шарлотки на інших сайтах, тут це пляцок з яблуками ;)

      Видалити
  27. Ірино, маю до вас зауваження - коли ви копіюєте мій рецепт та мої фото на своїй сторінці в Google+, розміщуйте активну ссилку на блог, де ви їх скопіювали.

    ВідповістиВидалити
  28. Неймовірно смачно! Тішить, що пляцок вдався з першої ж спроби, дякую за гарний рецепт!

    ВідповістиВидалити
  29. Готувала за цим рецептом з чорницею, ягоди впали на дно. То я перевернула його і змастила сметаною з цукром. Вийшов справжній торт! Дякую!

    ВідповістиВидалити
  30. а в мене пляцок так з одного боку тріс трохи шо робити?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Притрусіть цукровою пудрою, вона замаскує тріщину.

      Видалити
  31. Дякую, дуже смачний.

    ВідповістиВидалити
  32. Получився дуже смачний.

    ВідповістиВидалити
  33. Дуже сподобався)готую регулярно)))

    ВідповістиВидалити
  34. Сьогодні пекла пляцок. Вдався дуже смачним. Дякую за рецепт. Ви пишете, щоб яблука заливати тістом. Тоді вони будуть лише внизу пляцка. А на фото вони і зверху. Може варто спочатку тісто, потім яблука, знову тісто. Щоб яблука були по всьому пляцку.:)

    ВідповістиВидалити
  35. У випічці я аматор,але наважилась і спекла за цим рецептом,перший раз з ревенем а в друге з яблуками. Обидва рази випічка удалась.Велике дякую за направду гарний і не вибагливий рецепт)

    ВідповістиВидалити
  36. Дякую за чудовий рецепт. Сьогодні приготувала із яблуками, вийшов просто супер!

    ВідповістиВидалити
  37. дуже смачний,а головне простий у приготуванні..попробую з другими фруктами.!😋

    ВідповістиВидалити