понеділок, жовтня 19

Гарбузова зупа





Бульбу вже всі викопали, гарбузи з поля забрали ;) ;) якраз час готувати гарбузові страви!
Простий рецепт зупи-пюре з гарбуза ви можете переглянути нижче:

  • 600г помитого, обчищеного від шкірки та насіння гарбуза
  • 1 середня цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець, приправа карі, олія чи масло
  • 3-5 ст. л. вершків чи домашньої сметани
  • сухарики та твердий сир для подачі 
Обчищений гарбуз нарізуємо великими кубиками, цибулину та часник дрібними кубиками. У каструлі з товстим дном обсмажуємо до прозорості на олії чи маслі цибулю та часник, помішуємо, щоб не пригоріло, додаємо порошок карі і тримаємо на вогні помішуючи ще хвилину. Кладемо в каструлю кубики гарбуза, заливаємо кип'ятком, щоб вода тільки покрила овочі, солимо. Варимо на маленькому вогні 10-15 хв, щоб гарбуз розварився. Коли гарбуз звариться, додаємо вершки чи домашню сметану, розмішуємо і ще варимо 2-3 хв.

Зціджуємо в окремий посуд рідину з зупи, зварені овочі збиваємо блендером, поступово додаємо рідину і продовжуємо збивати. Таким способом доводимо зупу-пюре до консистенції, яку любимо. Мені наприклад залишилося 400 мл цієї гарбузової рідини і я її використаю для різото з гарбуза. 

Гарячу зупу наливаємо в тарілки, перчимо зверху, натираємо улюблений твердий сир і додаємо грінки.

Інший мій рецепт гарбузової зупи з картоплею ви можете переглянути за цим посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар