пʼятницю, грудня 30

Гарбузова зупа


Готувала вчора дуже смачну зупу з гарбуза, рецептом якої зі мною поділилася коліжанка.
Рецепт дуже простий, і якщо у вас є гарбуз, рекомендую приготувати.
На каструлю об'ємом 3 л:
  • 1 кг гарбуза 
  • 6 середніх картоплин
  • 1 цибулина
  • лавровий лист
  • сіль, перець
  • олія, масло
Почищений гарбуз і картоплю нарізати кубиками. У велику сковорідку налити олію, викласти картоплю і злегка обсмажити до такої жовтої скоринки. Перекласти картоплю у каструлю, залити окропом чи гарячим овочевим бульйоном і варити на малому вогні. 

Тим часом у цю ж сковорідку викласти порізаний гарбуз і теж злегка обсмажити. Перекласти його у каструлю до картоплі, додати лавровий лист і продовжувати варити.

У сковорідці  розтопити масло і обсмажити на ньому дрібно нарізану цибулину (можна додати ще часник). Перекласти у каструлю, посолити зупу. Дати поваритися ще 5-7 хв.

Вийняти лавровий лист. Перекласти овочі у блендер і зробити пюре, поступово додавати овочевий відвар і знову збивати. Довести до такої консистенції, яку любите. Я наприклад люблю достатньо рідку зупу-пюре.

Подавати з хлібними сухариками, можна присипати обсмаженим гарбувовим насінням чи сухим твердим сиром (пармезаном чи грана падано).

Смачного! 


7 коментарів:

  1. Зупа смакота!!! Дякую!

    ВідповістиВидалити
  2. Смачний супчик, дуже гарну ноту створює зажарка на маслі. Дякую за рецепт! Завдяки Вашому блогу вдалося розширити свої кулінарні горизонти:)

    ВідповістиВидалити
  3. Я ще додаю в тарілку дрібно нарізане кисле яблуко (1 ст. ложка), воно додає приємного присмаку 😀

    ВідповістиВидалити