пʼятницю, квітня 3

Морква по корейськи


Моркву по корейськи я часто роблю сама. Якщо натерти моркву в кухонному комбайні, а не вручну, приготування не займе багато часу. І ще я не використовую готові спеції для моркви по корейськи, мені більше подобається підбирати їх на свій смак, тому виходить не дуже гостро і смачно.




  • 1 кг моркви 
  • 1 ч. л.солі
  • 3 ст. л. цукру
  • 2,5 ст. л. оцту
  • 1 ст. л. порошку каррі
  • 0,5 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • на кінчику ножа мелений перець чілі
  • 0,25 ч. л. меленого духм'яного перцю
  • 0,25 ч. л. меленого імбирю
  • 0,25 ч. л. меленого мускатного горіха
  • 4-5 роздушених зубчиків часнику
  • 4 ст. л. олії без запаху
  • 1 ст. л. сушеного кропу
Моркву натерти, додати спеції, часник, сіль, оцет та цукор, перемішати.
Олію розігріти у невеличкому горнятку та вилити поверх моркви, знову добре перемішати. Накрити кришкою і поставити у прохолодне місце настоюватися, час від часу помішувати.
За кілька годин перекласти у скляну банку та зберігати в холодильнику.

Немає коментарів:

Дописати коментар