середу, лютого 25

Суші


Останнім часом я акумулюю нові вміння та пригадую забуті старі. От вирішила навчитися робити суші. Суші вийшли прекрасні на мою думку, тому публікую точний рецепт.



На 3-4 роли:
  • норі 3-4 листи
  • рис для суші, 1 склянка об'ємом 300мл
  • оцет рисовий 6 ст. л.
  • цукор 6 ч. л. без чубка
  • щіпка солі
  • сир філадельфія 1 пачка 170г
  • сьомга слабосолена 100г
  • огірок тонкий і довгий 1 шт.
  • васабі
  • імбир маринований
Основне - це правильно приготувати рис для суші. Тому беремо склянку об'ємом 300 мл, відміряємо повну склянку рису, промиваємо його 5 разів, заливаємо 420 мл холодної води і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму (але пильнуємо щоб вода булькала) і варимо рис 15 хв під кришкою, не піднімаючи її, потім відставляємо каструлю і залишаємо під кришкою ще на 10-15 хв.

6 ст. л. рисового оцту змішуємо з 6 ч. л. цукру без чубка та щіпкою солі. Ставимо на маленький вогонь і помішуємо, щоб цукор повністю розчинився, але не доводимо до кипіння.

Зважуємо 200 грам готового рису і додаємо до нього 2 ст. л. оцтової заправки, добре перемішуємо. Знову відмірюємо 200 гр рису в окремому посуді, додаємо оцтову заправку і добре перемішуємо. Повторюємо ще раз. Рис для суші готовий.

Беремо норі (гладкою стороною стелимо до низу, а гофрованою догори, на неї будемо викладати рис). Це найпростіший варіант суші, коли всі продукти загортаємо в норі, раджу почати з нього, вже потім вдосконалювати свої вміння.
Викладаємо рис тонким шаром, розрівнюємо його, 1,5 см норі залишаємо непокритими рисом. Зверху я виклала сир філадельфія, слабосолену сьомгу та огірок без насіння. Скручуємо рол у напрямку від начинки до краю, не покритого рисом. Власне цей край змочуємо пальцем холодною водою і рол виходить надійно скручений.

Я зробила 3 роли, але цих продуктів цілком вистачить на 4 тонших роли. 
Нарізуємо роли  гострим ножем, дістаємо васабі, соєвий соус та маринований імбир і смакуємо свіжі, власноруч приготовані суші.

Для інформації я прорахувала точну собівартість 1 рола = 36 грн при цінах 22 лютого, продукти для суші я купувала в метро.












1 коментар: