неділю, травня 4

Бісквіт на білках



Пекла бісквіт на білках перед Паскою (залишилися білки, треба було їх десь використати). 
Це один з тих рецептів, які я наполегливо рекомендую приготувати. От просто мусите його спекти! Я була дуже вражена зовсім іншою структурою та смаком бісквіту. Він виходить пружний, пишний і такий ніби-то "мокрий". Рецепт простий і швидкий.


На форму діаметром 20см необхідно:
  • 5 білків
  • 75 г цукрової пудри
  • 50 г цукру
  • ваніль (есенція або ванільний цукор)
  • 50 г борошна
  • 10 г какао
  • 1 ч.л. лимонного соку
Попередньо розігріти духовку до температури 180гр.
Білки збити з щіпкою солі так, щоб вони не витікали з миски для збивання. Додати цукор, ваніль і збити ще хвилину-дві. Просіяти борошно, какао та цукрову пудру в окрему ємність, поступово всипати до збитих білків і вимішувати до однорідності.


Форму для випікання не змащувати, пергамент не стелити, вилити тісто в форму і пекти 30хв при 180гр. 

Перевернути форму догори дном і поставити так охолоджуватися. Краї форми повинні спиратися на якусь опору.


Коли бісквіт вистигне, провести ножем по стінках, стукнути формою по столу, щоб він випав.


Поливка: 80 г чорного шоколаду + 60г масла розтопити у мікрохвильовці чи на водяній бані, перемішати і покрити зверху бісквіт.  

6 коментарів:

  1. Підкажіть, будь-ласка, а 50г муки в рецепті - це не помилка?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це не помилка. 50г муки + 10 г какао, яке теж робить свою справу!

      Видалити
  2. А коли додавати сік лимона?

    ВідповістиВидалити
  3. А чи можливо бісквіт розрізати і перемазати кремом, чи буде кришитись?

    ВідповістиВидалити