неділю, липня 14

Запечені цукіні та баклажани. Ідеї заправок для запечених овочів.



Літо. Зараз їмо багато овочів. Знаю по собі, що як хочеш трошки схуднути, то треба їсти листя салату, кабачки, але воно ж трава травою, не всім подобається. Треба якось їх прикрасити :) От тоді якраз готуємо прості та легкі заправки, як вдало підкреслюють овочі.

Поділюся з вами двома ідеями запечених овочів та заправок до них.



1. Запечені баклажани з часниковою заправкою.
Баклажани 4шт, бажано однакового розміру, миємо, наколюємо виделкою у кількох місцях та викладаємо у форму для запікання. Печемо при 200гр приблизно 40хв. Шкірка повинна підсушитися, а м'якоть баклажана буде вже добре спечена.
Розрізаємо баклажани поздовж, виймаємо столовою ложкою овочеву м'якоть, розминаємо її ложкою, солимо, перчимо, поки гаряча, даємо дрібно порізаний часник (3-6 зубчиків, скільки любите). Заправляємо оливковою олією 3 ст.л. та бальзамічним оцтом 1 ст.л.  Можна додати ще дрібно порізану зелень петрушки. Добре смакує з чорним чи сірим хлібом як салат, можна також подати на грінках з сірого хліба як закуску, канапку.

2. Запечені цукіні з сиром фета.
Беремо кабачки-цукіні, невеликі, до 20см довжиною. Розрізаємо навпіл, викладаємо у форму для запікання м'якоттю догори та робимо на ній перехресні надрізи, щоб краще пропеклося. Печемо при 200гр приблизно 50хв, можливо трохи довше. Кабачки повинні дуже добре спектися, щоб потім в салаті не пустити сік.
Готуємо заправку, як в попередньому рецепті з баклажанами - 3ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. бальзамічного оцту, сіль, перець, дрібно порізаний часник (хто не любить часнику, може спробувати замінити його 1ч.л. французької гірчиці з зернами), все добре перемішуємо.
Спечені кабачки нарізаємо невеликими шматочками, поливаємо нашою заправкою, перемішуємо, даємо трохи настоятися (ще раз нагадую, щоб кабачки не пустили сік, печемо їх довше, ніж баклажани). Перед подачею викладаємо зверху на салат сир фета, нарізаний кубиками чи як забажаєте.

І ще. Ось тут є рецепти літніх салатів . З печених баклажанів - салат п'ятий, дуже смачний, рекомендую на вечерю.

Немає коментарів:

Дописати коментар