субота, липня 20

Абрикосове варення




Сьогодні я варю ароматне абрикосове варення. А 6 баночок абрикосового джему вже стоїть у коморі.
Рецепт нижче:


Абрикоси добре помити, розділити навпіл і вийняти кісточки. Половинки абрикосів зважити, викласти в каструлю і засипати цукром з розрахунку 1кг абрикосів + 750г цукру, залишити на ніч, щоб вони пустили сік.

Зранку ставимо каструлю на малесенький вогонь, варимо помішуючи і знімаємо пінку. Я варю варення приблизно 5-10хв після закипання. Відставляємо варення і наступного дня чи ввечері того ж дня варимо його знову. 
Я варю варення тричі до потрібної мені консистенції. 

Мию банки, ставлю їх в холодну духовку, вмикаю температуру 120градусів і залишаю їх в духовці на 30хв. Гаряче варення розливаю у гарячі банки, закриваю пластиковими кришками після повного вистигання.

Коли я хочу однорідний абрикосовий джем, то блендаю абрикоси, після другого варіння, третій раз тільки доводжу до кипіння і розливаю гарячим у банки.



Немає коментарів:

Дописати коментар