Сьогодні я варю ароматне абрикосове варення. А 6 баночок абрикосового джему вже стоїть у коморі.
Рецепт нижче:
Абрикоси добре помити, розділити навпіл і вийняти кісточки. Половинки абрикосів зважити, викласти в каструлю і засипати цукром з розрахунку 1кг абрикосів + 750г цукру, залишити на ніч, щоб вони пустили сік.
Зранку ставимо каструлю на малесенький вогонь, варимо помішуючи і знімаємо пінку. Я варю варення приблизно 5-10хв після закипання. Відставляємо варення і наступного дня чи ввечері того ж дня варимо його знову.
Я варю варення тричі до потрібної мені консистенції.
Мию банки, ставлю їх в холодну духовку, вмикаю температуру 120градусів і залишаю їх в духовці на 30хв. Гаряче варення розливаю у гарячі банки, закриваю пластиковими кришками після повного вистигання.
Коли я хочу однорідний абрикосовий джем, то блендаю абрикоси, після другого варіння, третій раз тільки доводжу до кипіння і розливаю гарячим у банки.
Немає коментарів:
Дописати коментар