До речі, це печиво можна зробити у формі дзвіночків (миколайків, ялиночок, ведмедиків), розписати білковою глазур'ю одягнути на атласну стрічку і прикрасити ним ялинку. До грудня є ще купа часу, так що можна попрактикуватися у випічці та розмальовуванні.
За рецепт величезне дякую моїй коліжанці Наталі та її дочці Елізі.
Рецепт печива нижче:
На силу-силенну печива необхідно взяти:
- 200 г вершкового масла
- 170 г цукру
- 150 г густого натурального меду
- 100 мл молока
- 1 ст.л. кориці або суміші спецій до пряників
Змішати ці всі інгредієнти. Потім додати
- 500 г просіяного борошна
- 1 пачка (18грам) розпушувачу/порошку до печива
Все вимішати разом і замісити тісто.
Розкачати тісто товщиною приблизно 8мм, видушити формочками печиво, викласти його на встелене пергаментом деко. Пекти у попередньо нагрітій до 200гр духовці протягом 9-10хв.
Дякую за рецепт. Будемо пробувати.
ВідповістиВидалитиСкажіть, а можна його готувати заздалегідь? Скільки часу воно може зберігатися?
Коли я приготувала подвійну порцію, то ми його їли протягом 3 тижнів - воно було смачне, трошки зм'якло, не було сухе, як пряник.
Видалити