середу, жовтня 10

Різдвяне медове печиво.



Різдвяне медове печиво, схоже за смаком на пряники. Раджу пекти його з дітьми, бо діти дуже люблять видушувати печиво формочками.

До речі, це печиво можна зробити у формі дзвіночків (миколайків, ялиночок, ведмедиків), розписати білковою глазур'ю  одягнути на атласну стрічку і прикрасити ним ялинку. До грудня є ще купа часу, так що можна попрактикуватися у випічці та розмальовуванні.

За рецепт величезне дякую моїй коліжанці Наталі та її дочці Елізі.

Рецепт печива нижче:



На силу-силенну печива необхідно взяти:
  • 200 г вершкового масла 
  • 170 г цукру
  • 150 г густого натурального меду
  • 100 мл молока
  • 1 ст.л. кориці або суміші спецій до пряників
Змішати ці всі інгредієнти. Потім додати
  • 500 г просіяного борошна
  • 1 пачка (18грам) розпушувачу/порошку до печива
Все вимішати разом і замісити тісто.


Розкачати тісто товщиною приблизно 8мм, видушити формочками печиво, викласти його на встелене пергаментом деко. Пекти у попередньо нагрітій до 200гр духовці протягом 9-10хв.

2 коментарі:

  1. Дякую за рецепт. Будемо пробувати.
    Скажіть, а можна його готувати заздалегідь? Скільки часу воно може зберігатися?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Коли я приготувала подвійну порцію, то ми його їли протягом 3 тижнів - воно було смачне, трошки зм'якло, не було сухе, як пряник.

      Видалити