суботу, липня 28

Соус песто. Як приготувати песто вдома.


Я зараз часто готую песто, тому що на городі багато свіжого базиліку. Соус песто найкраще смакує з макаронами, також ним дуже добре приправляти шпинат, овочі на грилі; песто добре подавати на підсушених грінках. 



Я готую його в кухонному комбайні за пару секунд. Спочатку ставлю відварювати макарони, а тоді готую песто.
Якщо немає пекоріно, замініть його пармезаном (я використовую грана падано, бо дуже його люблю). Листя базиліку треба помити і підсушити, намагатися не мнути листочки, ну але то вже нюанси.

Песто 4-6 порцій:
  • 80г базиліку
  • 1 зубчик часнику
  • 50г пармезану
  • 30г пекоріно
  • 30г кедрових горішків
  • 150г олії
  • сіль до смаку
Спочатку в блендері на високій швидкості подрібнюємо всі інгредієнти, крім олії.


Потім додаємо олію і на найменшій швидкості все перемішуємо.


 Мінімум зусиль і така смакота :)


 Заправляємо зварені макарони. Все. Смачного.

Немає коментарів:

Дописати коментар