понеділок, квітня 23

Печена картопля і шашлик. Простий рецепт.

 


Чи ви вже відкрили шашличний сезон? 
Пропоную приготувати до шашлику дуже смачну печену картоплю скибочками. Ароматна скоринка зверху і м'яка середина, ще й просто готується. 

Приготування картоплі.
Картоплю в мундирах довести до кипіння і варити 15 хв. Злити воду, розрізати картоплю на 4 частини. Приготувати такий соус: оливкова олія першого холодного відтиску, мелений чорний і червоний перець, сушені трави (базилік, майоран, тим'ян, орегано або суміш італійських трав). Скупати картоплю у цьому соусі, викласти на бритванку, посолити зверху грубою сіллю і запікати при температурі 200 гр до готовності, приблизно 30хв.

Я готую шашлик дуже просто: свинну шию нарізаю крупними шматками, додаю приправу до шашлику і заливаю кефіром. Потім ставлю в холодильник, щоб шашлик замаринувався, на кілька годин, а краще на ніч. На 1кг м'яса беру одну пачку приправи до шашлику і 1 склянку кефіру, але найголовніше звичайно - це якісне м'ясо.
   



6 коментарів:

  1. Готувала шашлик за вашим рецептом,-вийшов досить смачний,м"яке м"ясо ,добре промаринувалося.Щиро дякую за гарні поради.
    Согодні хочу картопельку запекти :)
    Цікава ваша сторінка,натхнення вам і удачі:))))

    ВідповістиВидалити
  2. Марічка, дякую за теплі слова!

    ВідповістиВидалити
  3. збираємось під новий рік посмакувати шашликом і печеною картоплею. оскільки чоловік відповідальний за мясо, то пораджу йому замаринувати у кефірі ( а чи йогурт не може бути заміною?) а я запечу картоплю за вашим рецептом: люблю готувати щось новеньке. дякую вам за рецепти і бажаю щасливого нового року

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. кефір можна замінити натуральним йогуртом без барвників.
      дякую вам за побажання :) вам теж гарного нового року і веселих свят.

      Видалити
  4. Все вийшло смачно: і шашлик, і картопля. Гарного вам Різдва!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за побажання :)
      Вам теж гарного Різдва! Смачних приємних сімейних святкувань!

      Видалити