середу, квітня 25

Макарони з анчоусами і броколі


Не надто фотогенічна, але дуже смачна вечеря, яку просто і швидко приготувати. Макарони з анчоусами і броколі цікаві та просто смачні.


Попередньо відварюємо броколі. Добре так її відварюємо, щоб не було навіть натяку на твердість.

Доводимо до кипіння воду, підсолюємо її, всипаємо макарони. На порцію для однієї дорослої людини достатньо 100г сухих макаронів. Найкраще вживати у їжу макарони з твердих сортів пшениці. Вони і здоровіші для організму (містять складні вуглеводи), і кращі для шлунку, тому від них і не поправляєшся. 

Поки макарони варяться, підсмажуємо в оливковій олії  дрібно порізану цибулину. Викладаємо анчоуси, перемішуємо їх з цибулею. 


Трохи тримаємо на вогні, а потім додаємо відварені броколі, мнемо їх ложкою до стану пюре, вливаємо кілька ложок води з каструлі, де варяться макарони і даємо соусу стати соусом - тримаємо на маленькому вогні.


Зливаємо воду з макаронів, змішуємо їх з соусом і одразу на стіл. Добре смакує з вином, пивом, а хто дуже любить, то може присипати зверху пармезаном чи грана падано. 

Смачно і швидко!

2 коментарі:

  1. Давно шукала рецепт з анчоусами;) Дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На здоров'я :) Анчоуси це як приправа, ви можете додавати їх за смаком у певні страви, наприклад у заправку до салату разом з оливковою олією, жовтками вареними, оцтом, перцем або у піцу.

      Видалити