понеділок, лютого 20

Курка апельсинова


 Моя дитина дуже любить курку в будь-якому вигляді: запечену, відварену, підсмажену, одним словом байдуже яку, лиш би курку. Мушу часто змінювати рецепти, щоб йому не приїлося.

Вчора якраз запікала курку з апельсинами. Готувати її швидко і просто. Зранку курку замаринувала, потім ми поїхали кататися на санках, а як повернулися, поставила її в духовку і за годину смачна, ароматна курка готова.

Спробуйте і ви:



Курку порізати крупними кусками. 

Приготувати маринад:
  • 3 зубчики часнику
  • цедра і сік 1 великого апельсина
  • сіль, перець
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 0,5 ч.л. насіння фенхелю або сухого розмарину (що кому більше смакує)


 
 

Курку замаринувати і поставити в холодильник на 5 годин, можна на ніч. 
Пекти при 200 гр протягом 1 год до зарум'янення.


 Смачного! А на завершення вечора я готувала гаряче вино. Смакота :)

P.S. На санках, доречі покаталися дуже гарно! Гірка була величенька і ми там були одні.


5 коментарів:

  1. Нещодавно спробувала приготувати таку курку на вечерю для гостей, вийшло дуже смачно і всім сподобалось. Дякую Вам за рецепт!

    ВідповістиВидалити
  2. І я готувала. Вийшло дуже смачно. Дякую за рецепт!

    ВідповістиВидалити
  3. беру на замітку. Завтра спробую.

    ВідповістиВидалити