середу, жовтня 26

Анісово-апельсинове печиво до кави



Дуже смачне печиво до кави чи чаю. Смак тонкий і вишуканий, цікаве поєднання анісу і апельсина. 

Рецепт взяла тут, там ж і майстер-клас по випіканню цього печива.
Нижче опишу як я його пекла:


  • 200 г масла
  • 200 г цукру
  • 90 г меду 
  • 9 г насіння анісу
  • щіпка солі
Змішати вищевказані інгредієнти у каструлі, поставити на вогонь і, помішуючи розчинити цукор.

350 г мигдалю збити блендером до стану дрібних крихт, половину висипати у каструлю, а решту розтерти блендером до стану мигдального борошна і відправити туди ж у каструлю. Має вийти ось така суміш:

Повернути на вогонь і довести до кипіння весь час помішуючи, щоб не пригоріло (аромати фантастично-апетитні, раджу втриматися і не з'їсти всю суміш :).

Змішати 165 г пересіяного борошна з 45 г апельсинової цедри, ввести у суміш, коли та закипить, і добре вимішати.

Викладати тісто ложкою на пергаментний папір. Я пекла 10 хв при 180 гр.

Немає коментарів:

Дописати коментар