Якраз сезон яблук у розпалі, тому спробуйте запекти яблука по новому рецепту. Обіцяю, не пошкодуєте. Такої смакоти я вже давно не їла!
Цей рецепт я знайшла тут у Белоніки, інгредієнти використала ті самі, але процес суттєво спростила. Запевняю вас - це дуже простий рецепт!
Отже, для 6 запечених яблук необхідно взяти:
- 9 яблук (3 для начинки + 6 для запікання)
- сік і цедра половини лимона
- 1 жовток
- 3 ст.л. жирних вершків чи домашньої сметани
- 4,5 ст.л. білого цукру
Готуємо начинку: чистимо 3 яблука, натираємо їх на грубій терці, додаємо сік і цедру половини лимона, яєчний жовток, цукор та сметану або вершки, перемішуємо.
Чистимо 6 яблук-формочок, які ми будемо начиняти, хвостик залишаємо для краси :). Розрізаємо яблука навпіл, акуратно виймаємо серединку з обидвох половинок.
Я взяла керамічну форму для запікання, змастила її маслом, виклала нижні половинки яблук, потім у заглиблення щедро виклала начинку і прикрила зверху верхніми половинками яблук. Пекла у попередньо розігрітій до 180 гр духовці протягом 1 години (можливо знадобиться більше часу, тут все залежить від духовки та від сорту ваших яблук).
Подаємо яблука, поливаючи соусом, який виділився в процесі випічки. Смачного!
Це настільки смачно, що я серйозно задумалася: 6 запечених яблук - це 2 порції чи все таки одна?....
Сьогодні знову запікала яблука за цим рецептом, подвійну порцію. Дуже смачно!
ВідповістиВидалитиА ще спекла кокосові тістечка з білків, які залишилися.
Отаке-от солодке життя.
Такого способу приготування запечених яблук я ще не зустрічала, дуже смачна ідея! Дякую;-)
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Спробуйте приготувати, це така смакота.
ВідповістиВидалитиНу, дуже смачно! Велике вам дякую за рецепт!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВідповістиВидалити