Пекла сьогодні гарбузові мафіни та вкотре переконалася, що до печеного гарбуза дуже пасує апельсиновий смак.
На 12 мафінів треба взяти:
- 350 г печеного гарбуза
- 1/4 скл. сметани
- 2 яйця
- 1 неповна склянка цукру
- 3,5 столові ложки олії
- 1 ч.л. кориці
- цедра половини апельсина
- 1 + 1/4 скл. борошна (190грам)
- 1 ч.л. розпушувачу
Гарбуз попередньо спекти. Апельсин помити в дуже гарячій воді, теркою зняти цедру, але використовувати не дрібну терку для дерунів, а круглі дрібні отвори, з яких вийде соломка.
Яйця збити з цукром, додати олію, сметану, цедру, корицю (якщо є бажання, можна додати ще трохи меленого імбирю та меленого мускатного горіха), добре змішати. Додати просіяне борошно та розпушувач, змішати до однорідності. Потім додати грубо порізаний спечений гарбуз, акуратно розмішати, щоб гарбуз залишився шматочками.
Пекти при 200 гр у попередньо розігрітій духовці протягом 30 хв.
Мафіни виходять вологі всередині та дуже ароматні. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар