неділя, липня 24

Піца Маргарита


Вирішила написати рецепт своєї улюбленої піци, дуже часто її готую. 
Думаю італійці не закидають мене гнилими помідорами, за те, що він трохи пристосований до наших українських реалій :)


Для тіста на велику піцу:
  • 200 мл води
  • 20 г свіжих дріжджів
  • щіпка солі
  • 2 скл борошна + трохи борошна на присипку
У теплій воді розчинити дріжджі та сіль, поступово додавати просіяне борошно та вимішувати тісто, щоб не липнуло до рук.

Розкачати тісто тонким пластом і розподілити його по формі. Розігріти духовку до 200 гр.

Поки духовка розігрівається, а тісто відпочиває, приготувати начинку.

Три великих м'ясистих помідори натерти на крупній терці, викласти на дуршлаг, щоб стік зайвий сік. 

Викласти пюре з помідорів на тісто, посолити, поперчити, зверху потерти сир. 



Пекти 15-20 хв. при 200 гр, щоб сир зарум'янився. Спечену піцу посипати базиліком.



2 коментарі:

  1. А форму чим встелити, пергаментом, фольгою чи просто змастити олією чи не потрібно?

    ВідповістиВидалити