понеділок, червня 13

Вишневий соус до м'яса


Хто не боїться нестандартних поєднань, заглядайте під кат.



Для вишневого соусу:

  • 30 шт свіжих вишень або 300 г заморожених вишень
  • 2 ст.л. бальзамічного оцету
  • 2 ст.л. білого цукру
  • мелений чорний перець
Вишні звільнити від кісточок, змолоти в блендері до однорідної маси. Викласти змелену вишню разом з оцетом та цукром у маленьку вузьку каструлю або сковорідку з високими стінками, довести до кипіння, зменшити нагрів до мінімального і, постійно помішуючи, довести до загустіння. Перед тим, як знімати з вогню, додати багато свіжозмеленого перцю, дати настоятися і подавати до червоного м'яса.



Принцип приготування цього соусу перекликається з рецептом гострих бурячків, які теж подають до м'яса. Зварений натертий буряк відтінюють гострим (хрін та оцет) і солодким (цукор) смаком. Вишневому соусу гострий смак надає оцет і мелений перець.

І ніякої солі! Посолене повинно бути м'ясо, а соус гостро-солодкий.

Спробуйте, якщо не боїтеся нестандартних поєднань :) А якщо вам раптом не сподобається, то забудьте про солодкі соуси до м'яса, і дістаньте з холодильника гірчицю, кетчуп і майонез.

1 коментар:

  1. ммммм...супер соус, для мене те що треба! з м’ясом неперевершено!

    ВідповістиВидалити