Вчора перший раз відігрівала сир з кислого молока, сироватку хотіла вилити, але вчасно згадала, що на ній печуть хліб. Замісила тісто за цим рецептом Простий рецепт хліба, замість води використала сироватку, але забула додати олію.
Хліб вийшов дуже-дуже смачний, я такого давно не їла. Тонка скоринка, мякуш еластичний, легко ріжеться і не крихкий.
Я теж печу хліб на сироватці та ще й начиняю його свининкою. Ну ДУЖЕ смачно!!! Основу рецепта я знайшла ось де:
ВідповістиВидалитиhttps://www.youtube.com/watch?v=fPUAmmF0PrU
Але внесла деякі зміни. Замість підчеревини обсмажую бекон або копчену грудинку, які вже й так солоні. Відповідно натоплений жир, яким перемазую коржі, теж солоний, тому додатково досолювати їх не потрібно (як на мій смак). Коли учиняю діжу, теж кладу менше солі, але трохи більше цукру, а замість соняшникової олії іноді додаю до сироватки ст. л. оливкової для вишуканішого післясмаку. Зазвичай роблю півдози. Випікаю в 26-сантиметровій ємності для тортів з антипригарним покриттям, яку щедро змащую соняшниковою (!) олією. Пергаментом не вистеляю. Цікаво, чи печуть книш у Вашому регіоні?
Я не чула, щоб в нашому регіоні пекли книш. Козаків нема, тому і не популярні відповідні рецепти.
Видалити