Мій улюблений рецепт пляцка з ревеня (ревінь ще називають румбамбар). Готується швидко і печеться недовго, а результат просто надзвичайний!
Солодке дріжджове тісто, кислуватий ревінь і ніжна заливка - якщо вам подобається комбінація, то рецепт і багато фото знайдете нижче, тим паче сезон ревеня у розпалі :)
Для тіста:
- 250 г борошна
- 0,5 скл. (125мл) молока
- 50 г масла
- 50 г цукру
- 0,5 ч.л. солі
- 15 г дріжджів
- 1 жовток
Для начинки:
- 500 г ревеня
- 3 ст.л. цукру
- 1 яйце
- 2 ст.л. сметани або вершків
Спочатку готуємо начинку. Миємо і ріжемо ревінь невеликими шматочками, засипаємо його цукром і залишаємо, щоб пустив сік (можна зробити це звечора і поставити в холодильник до ранку). Коли я пекла, то залишила ревінь з цукром на 3 год.
Готуємо тісто. Розтоплюємо масло, додаємо молоко і доводимо суміш до температури 35-40гр, щоб була тепла. Додаємо цукор, сіль, дріжджі, жовток, розмішуємо. Потім додаємо просіяне борошно і вимішуємо еластичне тісто.
Розподіляємо тісто у формі, формуємо бортики. Зверху викладаємо ревінь.
Ревеневий сік змішуємо з яйцем та сметаною чи вершками, збиваємо до однорідності, але не довше! Тут головне добре змішати, а не збити до пишності. Цукор не додаємо, бо пам'ятаємо, що ревеневий сік вже солодкий. Виливаємо суміш на пляцок.
Печемо при температурі 180 гр у попередньо розігрітій духовці протягом 30 хв. Виймаємо, даємо вистигнути, а вже тоді нарізаємо.
Я впевнена, що результат вас не розчарує і ви будете пекти його знову і знову :). Смачного!
смакота!)
ВідповістиВидалитиТочно!!
ВідповістиВидалитиПривіт! Скажіть, будь ласка, тісто після замісу відразу готове чи потрібно щоб підійшло?
ВідповістиВидалитиAmina, я пекла одразу, але якщо маєте час, то поставте на 30 хв, щоб підійшло, буде набагато краще.
ВидалитиДякую, я теж пекла одразу. Мені сподобався,бо полюбляю кисленьке, а моїм домашнім більш до смаку був той, що пекла за рецептом Простий пляцок з яблуками - 2.
ВідповістиВидалитиAmina, ще раджу спекти крамбл з ревеня та полуниць. Дуже смачно і швидко!
Видалити