субота, квітня 30

Пиріг ревеневий із заливкою.


Мій улюблений рецепт пляцка з ревеня (ревінь ще називають румбамбар). Готується швидко і печеться недовго, а результат просто надзвичайний!
Солодке дріжджове тісто, кислуватий ревінь і ніжна заливка - якщо вам подобається комбінація, то рецепт і багато фото знайдете нижче, тим паче сезон ревеня у розпалі :)


Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 0,5 скл.  (125мл) молока
  • 50 г масла
  • 50 г цукру
  • 0,5 ч.л. солі
  • 15 г дріжджів
  • 1 жовток

Для начинки:
  • 500 г ревеня
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. сметани або вершків
Спочатку готуємо начинку. Миємо і ріжемо ревінь невеликими шматочками, засипаємо його цукром і залишаємо, щоб пустив сік (можна зробити це звечора і поставити в холодильник до ранку). Коли я пекла, то залишила ревінь з цукром на 3 год.


Готуємо тісто. Розтоплюємо масло, додаємо молоко і доводимо суміш до температури 35-40гр, щоб була тепла. Додаємо цукор, сіль, дріжджі, жовток, розмішуємо. Потім додаємо просіяне борошно і вимішуємо еластичне тісто. 

Розподіляємо тісто у формі, формуємо бортики. Зверху викладаємо ревінь.


Ревеневий сік змішуємо з яйцем та сметаною чи вершками, збиваємо до однорідності, але не довше! Тут головне добре змішати, а не збити до пишності. Цукор не додаємо, бо пам'ятаємо, що ревеневий сік вже солодкий. Виливаємо суміш на пляцок.


Печемо при температурі 180 гр у попередньо розігрітій духовці протягом 30 хв. Виймаємо, даємо вистигнути, а вже тоді нарізаємо.

Я впевнена, що результат вас не розчарує і ви будете пекти його знову і знову :). Смачного!


6 коментарів:

  1. Привіт! Скажіть, будь ласка, тісто після замісу відразу готове чи потрібно щоб підійшло?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Amina, я пекла одразу, але якщо маєте час, то поставте на 30 хв, щоб підійшло, буде набагато краще.

      Видалити
  2. Дякую, я теж пекла одразу. Мені сподобався,бо полюбляю кисленьке, а моїм домашнім більш до смаку був той, що пекла за рецептом Простий пляцок з яблуками - 2.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Amina, ще раджу спекти крамбл з ревеня та полуниць. Дуже смачно і швидко!

      Видалити