вівторок, квітня 12

Рецепт паски. Великодні рецепти.


  • 6 скл. борошна
  • 80 г дріжджів
  • 1,5 скл. молока
  • 1 скл.+ 3ст.л. цукру
  • 6 жовтків + 2 білки
  • 200г масла м'якого
  • щіпка солі
  • цедра 1 лимона
  • родзинки запарені
  • ванільний цукор
У підігрітому молоці розчинити дріжджі з 1 ст.л. цукру і 4 ст.л. борошна, поставити опару в тепле місце. Тим часом розтерти жовтки з рештою цукру і ванільним цукром до посвітління, запарити родзинки.

Коли опара почне бродити, ввести розтерті жовтки, розтоплене масло, просіяне борошно, збиті з щіпкою солі білки і замісити тісто. Потім додати лимонну цедру і родзинки, добре відтиснені від води, ще раз добре вимісити. Поставити в тепле місце, щоб підійшло (збільшилося удвічі).

Після цього тісто ще раз вимішую на столі та вдруге ставлю підійти.

Готове тісто викладаю у форми на 1/3 висоти і ставлю у тепле місце, щоб тісто підійшло. Форми змащую жиром і посипаю борошном або застеляю пергаментом. 

Паски змащую яйцем і печу 30-35 хв у попередньо розігрітій духовці до 200 гр. Коли верх паски потемніє, потрібно накрити його пергаментом, щоб не згорів.

P.S. Якщо часу обмаль, то не обов'язково ставити тісто другий раз підходити.  

2 коментарі: