- 6 скл. борошна
- 80 г дріжджів
- 1,5 скл. молока
- 1 скл.+ 3ст.л. цукру
- 6 жовтків + 2 білки
- 200г масла м'якого
- щіпка солі
- цедра 1 лимона
- родзинки запарені
- ванільний цукор
У підігрітому молоці розчинити дріжджі з 1 ст.л. цукру і 4 ст.л. борошна, поставити опару в тепле місце. Тим часом розтерти жовтки з рештою цукру і ванільним цукром до посвітління, запарити родзинки.
Коли опара почне бродити, ввести розтерті жовтки, розтоплене масло, просіяне борошно, збиті з щіпкою солі білки і замісити тісто. Потім додати лимонну цедру і родзинки, добре відтиснені від води, ще раз добре вимісити. Поставити в тепле місце, щоб підійшло (збільшилося удвічі).
Після цього тісто ще раз вимішую на столі та вдруге ставлю підійти.
Готове тісто викладаю у форми на 1/3 висоти і ставлю у тепле місце, щоб тісто підійшло. Форми змащую жиром і посипаю борошном або застеляю пергаментом.
Паски змащую яйцем і печу 30-35 хв у попередньо розігрітій духовці до 200 гр. Коли верх паски потемніє, потрібно накрити його пергаментом, щоб не згорів.
P.S. Якщо часу обмаль, то не обов'язково ставити тісто другий раз підходити.
vje pik, smachno!!!
ВідповістиВидалитиD IA K Y I Y! ! !
На здоров'я, Микола! Наступного року повторіть!
ВідповістиВидалити