четвер, березня 10

Пікантна яловичина

Коли набридли відбивні, гуляш і м'ясо по-французьки, треба шукати нові рецепти.

Зайшла на один сайт, а там в топових рецептах - м'ясо ведмедя з журавлиною і грибами :)) Ой і насміялася я... мало того, що ведмежатину треба десь купити, так це м'ясо перед приготуванням треба маринувати 72 години і подавати бажано з хреновухою :)) Чим більше хреновухи вип'єш, тим смачнішою здається ведмежатина.

Я запропоную простіший рецепт.
Почнемо з того, що найголовніше - це купити хороше м'ясо! Я готувала по цьому рецепту свинину, яловичину і телятину. На мій смак, найкраще вийшло з жирної яловичини і свинини. Пиво треба брати простий лагер, а решта по рецепту.





Отже, простий рецепт пікантної яловичини:

Нарізати 1 кг яловичини крупними шматками. Змішати на тарілці борошно, сіль і перець, обкачати в цій суміші м'ясо і обсмажити на олії в посуді, у якому будемо цю страву готувати.
Обсмажене м'ясо викласти на таріль, а в цій же олії підтушкувати 3 великі цибулини. Потім додати 2 потерті помідори або 2 ст.л. томатної пасти, 1 ст.л. гірчиці зернами, 4 зубчики часнику і викласти м'ясо. Залити склянкою води і 1 пляшкою світлого пива, накрити кришкою і готувати на маленькому вогні протягом 1 год - 1 год 20хв. (якщо рідина википить раніше, то додати води).

М'ясо виходить пікантне, ароматне і дуже смачне. Його добре подавати з відвареним рисом або рисовими макаронами.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар