Пропоную спекти на вихідні до чаю фруктовий пляцок. Я печу його взимку з яблук, заморожених фруктів та ягід.
Рецепт пляцка наступний:
Тісто:
- 1/2 скл.молока
- 50 г масла
- 50 г цукру
- 1/2 ч.л. солі
- 1 жовток
- 15 г свіжих дріжджів
- 250 г борошна
Начинка: яблука, родзинки, заморожені сливи, вишні, будь-які ягоди + 3 ст.л. цукру
Замісити дріжджове тісто, викласти в круглу форму, сформувавши високі бортики, щоб не витікав сік з начинки. Дати тісту підійти 40 хв в теплому місці.
Для начинки порізати кубиками яблука (краще брати кислуваті, ніж солодкі), порізати заморожені сливи (я попередньо не розморожую), змішати з родзинками, замороженими вишнями без кісточок, замороженими ягодами (я брала ожину і чорниці, але не багато) і цукром.
Коли тісто підійде, викласти начинку і пекти у попередньо нагрітій до 200 гр. духовці до готовності фруктів.
Ну дужеееее смачний пляцок !!!!!
ВідповістиВидалитиале ти мене пригощала таким пляцком тільки з яблуками.....коли можна заходити в гості на такий шикарний.....:))
В начинці я написала яблука :)) А в гості на фруктовий пляцок можна заходити в неділю, я буду пекти. Запрошую.
ВідповістиВидалитиМи прийшли - його нема! Підманула, підвела :)
ВідповістиВидалити