Рецепти попередніх перевірених яблучних пляцків тут:
Простий пляцок з яблуками - 1
Простий пляцок з яблуками - 2
Я вже писала, що найсмачніші у випічці трохи кислуваті яблука. Ну але не зовсім такі зелені, як на фото :), а відчутно більші та стигліші :).
Отже, необхідні продукти для тіста:
- 1 скл. сметани
- 100 г масла
- 100 г маргарини
- 3/4 скл. цукру
- 4 жовтки
- борошно
- 2/3 пачки порошку до печива
Збити міксером жовтки з цукром, додати м'яке масло, маргарину і сметану; змішати, потім поступово додавати просіяне борошно і порошок до печива. Замісити м'яке і легке тісто.
Викласти у форму 2/3 тіста, посипати сухарями і зверху викласти тонко порізані яблука, посипати корицею до смаку і 4 збитими білками, у які при збиванні додати 4 ст.л.цукру.
Розкачати решту тіста по розміру форми і накрити пляцок зверху, краї з'єднати.
Приготувати крихти: 1 жовток з'єднати з 1 ст.л. масла і розтираючи, додати борошно, щоб утворилися крихти. Верх пляцка змастити 1 білком і посипати цими крихтами. Пекти у попередньо нагрітій духовці при 200 гр приблизно 50-60 хв.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар