пʼятницю, вересня 30

Відкритий пиріг з яблуками і персиками


Цей відкритий пиріг з пісочного тіста дуже простий і швидкий у приготуванні. У начинку я використала яблука, персики і ожину.

Готуємо тісто:

  • 250 г борошна
  • 110 г холодного вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру і щіпка солі
  • 1 жовток
  • 4 ст. л. дуже холодної води
У кухонному комбайні готуємо пісочне тісто - борошно, сіль, цукор змішуємо, додаємо нарізане кубиками масло і змішуємо, поки не утворяться крупні крихти, як мокрий пісок. Додаємо жовток і по одній ложці додаємо воду, змішуємо і дивимося на консистенцію, тісто має формувати кулю. Виймаємо тісто на дошку, формуємо з нього власне кулю і загортаємо у харчову плівку, кладемо в холодильник на годину.

Нарізуємо яблука і персики скибочками. Розкачуємо тісто у коло товщиною 5 мм, залишаємо з країв 4 см вільних і викладаємо скибочки фруктів. Легко посипаємо фрукти цукром і загортаємо краї тіста до середини.

Печемо у попередньо розігрітій до 190 гр духовці протягом 20-30 хв до золотистого кольору тіста. Цей пиріг добре смакує теплим з кулькою морозива.



Немає коментарів:

Дописати коментар