понеділок, жовтня 26

Грибне різото



Я робила різото з лісовими грибами. Моховички на смак звичайно не білі гриби, але я їх дуже люблю, і збирати, і готувати. 
Ви можете взяти цей рецепт різото за основу і зробити його з зеленою стручковою квасолею, зеленим горошком, броколі, улюбленими морепродуктами.


  • 1 середня цибулина
  • 180 г круглого рису для різото
  • оливкова олія
  • 600 мл овочевого бульйону (або води)
  • 300 г відварених лісових грибів 
  • 20 г масла
  • 40 г тертого сиру пармезан (грана падано)
Довести до кипіння бульйон або воду.
У каструлі з широким товстим дном підтушкувати на олії до прозорості нарізану дрібними кубиками цибулину, не засмажувати. Додати рис і прогрівати на малому вогні постійно помішуючи 2 хвилини.
Збільшити вогонь вище середнього і влити киплячий бульйон або воду так, щоб вона лише покрила рис і перемішати. Почекати, коли рис вбере рідину, і  знову долити киплячого бульйону чи води. На цьому етапі я додаю відварені лісові гриби, але це можна зробити і наприкінці готування. Продовжувати підливати рідину, перемішувати, посолити до смаку і готувати до повної готовності рису (18-20 хвилин).
Готове різото зняти з вогню, додати масло і перемішати, щоб воно розтопилося. Потім додати натертий пармезан, перемішати і залишити під кришкою на 3-5 хвилин. Одразу подавати.







Немає коментарів:

Дописати коментар