неділю, грудня 13

Яловичина запечена з цибулею


В осінньо-зимову пору я багато страв готую в духовці: печу яблука, картоплю, м'ясо, вівсяне печиво, різні запіканки. Для мене включена духовка і запах печених страв в хаті - це такий своєрідний сигнал "мама вдома", одразу створюється гарний настрій, з'являється передчуття чогось приємного. А печена картопля і салат з квашеної капусти один з улюблених варіантів вечері у холодну пору року.
Але зараз буде про м'ясо.

  • 1,5 кг яловичини
  • 750 г цибулі
  • сіль, перець, 3 ст. л. олії
Яловичину нарізати шматками такого розміру, як на шашлик. Замаринувати звечора - додати сіль, перець, вимішати і поставити в холодильник.
Духовку розігріти 200 гр. У форму для запікання викласти м'ясо, додати 3 ст. л. олії, перемішати, накрити кришкою і поставити в духовку на 1 годину. 
Тоді цибулю нарізати півкільцями і додати до м'яса, пекти ще годину-півтори години. Маленький нюанс - як додасте цибулю, через 15 хв вийміть форму з духовки і перемішайте м'ясо з цибулею.

Перший раз я подавала таку яловичину з картопляним пюре, салатом з квашеної капусти та маринованими помідорами. Наступного разу таке м'ясо смакувало нам з пшеничною кашею та салатом з натертої моркви, селери, яблука, заправленим сметаною та лимонним соком. 

2 коментарі:

  1. Скажіть,будь ласка, м'ясо не виходить жорстким?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. в мене була яловича передня лопатка і вона не вийшла жорстка.

      Видалити